Košarka

Crna Gora krenula u "sportski shopping"

Bernard Jurišić • srijeda, 07.05.2008.

Čini se da su sportski savezi Crne Gore krenuli u opsežnu akciju "sportskog shoppinga", kako bi ojačali svoje reprezentacije...

Prije nekoliko dana u javnost je izašla informacija kako hrvatskog nogometaša Tomislava Dujmovića u svom nacionalnom dresu želi - Crna Gora. Jedina poveznica bivšeg igrača Hrvatskog dragovoljca, Intera i Međimurja s tom zemljom je - njegov trener u ruskom Amkaru, Crnogorac Miodrag Božović. Dujmović ponudu zasad nije prihvatio - ali ni odbio.

Druga priča iz iste zemlje je američki košarkaš Omar Cook. Ni tamnoputi Cook nema "crnogorskih korijena", a kao ni Dujmović nije nikad ni boravio u toj zemlji duže od vremena potrebnog za odigravanje utakmice. Cook je, naime, branič srbijanske Crvene zvezde, kojega Crnogorci žele "kupiti" kako bi pojačao njihovu reprezentaciju u budućim nastupima.

Pregovore je potvrdio i menadžer američkog košarkaša Miško Ražnatović, pozivajući se na primjer "Rusa" Johna Roberta Holdena.

Najjači crnogorski kolektivni sport je bez dvojbe vaterpolo, a u tamošnjim najjačim klubovima već postoji puno stranaca, uključujući i Hrvate. Ponudu da nastupa za crnogorsku vaterpolsku reprezentaciju već je dobio (i zasad odbio) nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac Danijel Premuš.

Crnogorci očito pokušavaju pronaći "prečicu" do pobjeda. Pitanje je samo koliko će se tamošnji navijači moći identificirati sa sportašima koji će za tu zemlju nastupati isključivo iz interesa i bez ikakvog patriotskog zanosa koji je jako često kamen-temeljac mnogih reprezentativnih uspjeha.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!