Nogomet

Advocaat: "To je farsa!"

Duje Mogić • četvrtak, 08.05.2008.

Trener Zenita, Dick Advocaat, osudio je stav škotskog saveza koji odbija udovoljiti Rangersima i odgoditi im subotnji ligaški susret protiv Dundee Uniteda kako bi se odmorili pred finale kupa Uefa. Također se osvrnuo i na šanse svoje momčadi u predstojećem finalu.

Škotska ekipa ima zgusnut raspored pri kraju sezone budući da love naslov prvaka u domaćem prvenstvu te ih očekuje još finale kupa Uefa i finale domaćeg kupa, a sve to u sljedećih 15-ak dana. Uprava Rangersa uputila je molbu savezu da im se da slobodan vikend pred finale kupa Uefa, ali su glatko odbijeni. Sadašnji trener Zenita a bivši menadžer Rangersa ('98-'01), Dick Advocaat, kritizirao je takav tretman svog bivšeg kluba.

"Farsa je to što škotski nogometni savez ne daje Rangersima slobodan vikend. Kako uopće mogu pomisliti odbiti im odgađanje utakmice pred finale kupa Uefa? Oni nisu u savezu zbog interesa škotskog nogometa, jer da jesu onda bi poručili Rangersima 'nemojte igrati'", oštar je Nizozemac.

Advocaat je koncentriran na utakmicu u Manchesteru sljedeće srijede budući da su mu obveze u ruskom prvenstvu odgođene za nakon finala kupa Uefa. O šansama svoje momčadi u prvom europskom finalu ove sezone kaže: "Pobijedit će momčad koja je u boljem fizičkom stanju. Mi imamo drukčiju ekipu od Rangersa sa više individualaca, dok su Škoti dobro organizirana i uravnotežena momčad. Rangersi su igrali bolji nogomet i imali bolje igrače kada sam ja bio tamo, ali sada je momčadska igra na višoj razini, a to je, po mom mišljenju, najvažnije".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!