Nogomet

Beenhakker objavio kandidate

Branimir Korać • četvrtak, 08.05.2008.

Poljski izbornik Leo Beenhakker objavio je imena 26 kandidata za nastup na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj. Među kandidatima nalazi se i član varšavske Legije, Brazilac Roger Guerreiro...

Nizozemac na klupi poljske reprezentacije Leo Beenhakker objavio je imena 26 igrača koji će mu se pokušati nametnuti za odlazak na Europsko prvenstvo u Austriju i Švicarsku. Popis je manje-više očekivan, nema većih iznenađenja, a na njemu je i Brazilac Rogerio Guerreiro koji nastupa za Legiju.

Guerreiro je prošli tjedan dobio od Fife dozvolu za nastup za poljsku reprezentaciju nakon što mu je mjesec dana ranije poljski predsjednik Lech Kaczynski na svečanom primanju uručio "domovnicu". Pozvan je i Zvezdin branič Grzegorz Bronowicki iako je od prošlog mjeseca van travnjaka zbog artroskopije na koljenu. Izbornik vjeruje kako će se oporaviti na vrijeme te se izboriti za nastup.

Osim u trening kampu, kandidati će imati priliku Beenhakkeru se nametnuti i kroz prijateljske utakmice koje će Poljaci odigrati krajem svibnja s Albanijom i Makedonijom.

Beenhakkerov popis kandidata:

Vratari: Artur Boruc (Celtic), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Lukasz Fabianski (Arsenal).

Braniči: Marcin Wasilewski (Anderlecht), Pawel Golanski (Steaua), Mariusz Jop (FC Moskva), Jacek Bak (Austria Beč), Michal Zewlakow (Olympiakos), Grzegorz Bronowicki (Crvena zvezda), Adam Kokoszka (Wisla Krakow), Jakub Wawrzyniak (Legia).

Vezni red: Mariusz Lewandowski (Šahtar), Dariusz Dudka (Wisla Krakow), Jakub Blaszczykowski (Borussia Dortmund), Rafal Murawski (Lech Poznan), Michal Pazdan (Gornik Zabrze), Lukasz Gargula (GKS Belchatow), Jacek Krzynowek (VfL Wolfsburg), Radoslaw Majewski (Groclin), Roger Guerreiro (Legia).

Napadači: Maciej Zurawski (Larissa), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Radoslaw Matusiak (Wisla Krakow), Marek Saganowski (Southampton), Tomasz Zahorski (Gornik Zabrze), Wojciech Lobodzinski (Wisla Krakow).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!