Nogomet

Heerenveen stekao povoljnu prednost

Vedran Babić • četvrtak, 08.05.2008.

Danijel Pranjić i suigrači mu iz Heerenveena na domaćem su terenu svladali Bredu s 2:0, ostavši tako na pravom putu ka ulasku u Kup Uefa iduće sezone. U drugom dvoboju dana NEC je minimalno porazio Groningen...

Semafor na utakmici između Heerenveena i NAC-a iz Brede je do 75. minute svijetlio 0:0, da bi onda 19-godišnji brazilski napadač Paulo Henrique doveo domaćine u vodstvo, a potom u 84. minuti povisio na konačnih 2:0, osiguravši svojoj momčadi veliku zalihu pred uzvrat za četiri dana. Henrique je, inače, u igru ušao tek u 55. minuti umjesto Jakoba Poulsena, dok je naš Danijel Pranjić odigrao solidno svih 90 minuta.

Ključan trenutak drugog susreta dogodio se u 64. minuti kada je zbog drugog žutog kartona na ranije tuširanje morao otići stoper Groningena Gibril Sankoh. Terensku nadmoć NEC je uspio pretvoriti u pogodak već sedam minuta kasnije kada je precizan bio Jeremain Lens. Unatoč porazu, šanse Groningena za prolaz u uzvratnoj utakmici za tri dana su i dalje realne, a ukoliko im to ne pođe za rukom ostaje im još jedna prilika za Kup Uefa u međusobnom dvoboju s gubitnikom meča Heerenveen – Breda.

Eredivisie, razigravanje za Kup Uefa, prva utakmica: Heerenveen – NAC Breda 2:0, NEC – Groningen 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!