Zimski sportovi

Uvjerljiv start Red Wingsa

Ante Jukić • petak, 09.05.2008.

Detroit Red Wingsi nisu dozvolili iznenađenje u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije. Na svom su ledu uvjerljivo svladali Dallas Starse i došli do početnog vodstva u seriji...

Ni Dallas nije uspio naći rješenje za sjajnu momčad Detroita. Barem ne u prvoj utakmici. U rasprodanoj Joe Louis Areni, Red Wingsi su došli do uvjerljive 4:1 pobjede, napravivši tako prvi korak prema velikom finalu Stanley Cupa.

Domaćini su utakmicu ušli snažno i odlučno, želeći već na samom početku pokazati tko je "gazda" u ovoj seriji. Dallas nikako nije uspijevao naći odgovora na brzu igru Red Wingsa, što je rezultiralo sa čak četiri isključenja Starsa u prvoj trećini sinoćnjeg dvoboja. Na njihovu nesreću, Detroit je situacije sa igračem više nemilosrdno iskorištavao. Već u petoj minuti, za 1:0 pogodio je Brian Rafalski, da bi vodstvo u završnici trećine udvostručio Johan Franzen, koji je spretno skrenuo pločicu ispred nemoćnog Martyja Turca. Franzen je tako nastavio gdje je stao protiv Colorada, ovo mu je bio već 12. pogodak u ovogodišnjem doigravanju.

Utakmica je definitivno riješena početkom druge trećine, kada Tomas Holmstrom zabija za 3:0, na gotovo identičan način kao Franzen kod drugog gola Red Wingsa. Posljednji gol za domaćine na ovoj utakmici, a prvi u situaciji kad su na ledu bile izjednačene snage, postigao je Valtteri Filppula. Utješni pogodak Dallasa djelo je, koga drugog, nego Brendena Morrowa, koji se još jednom potvrdio kao prvo ime Starsa u doigravanju. U posljednjoj trećini nije više bilo pogodaka, budući da Dallas nije imao snage za napraviti nešto više, dok su se domaćini zadovoljili velikim vodstvom, rutinirano privevši utakmicu kraju.

Sinoćnju predstavu Starsa, najbolje je opisao njihov trener, Dave Tippett: "Jako sam zabrinut igrom koju smo večeras pružili. Ovo je bilo jako daleko od onoga što smo pokazivali u prethodnim utakmicama.".

Red Wingsi su, tako, nastavili niz nepobjedivosti u svojoj Joe Louis Areni u ovogodišnjem doigravanju, budući da im je ovo bila već šesta uzastopna pobjeda na domaćem ledu. Dallas, pak, nije uspio ponoviti početak iz serija protiv Anaheima i San Josea, kada su slavili u prvim utakmicama u gostima. Sljedeća utakmica finala Zapada na rasporedu je u subotu u Detroitu, a novi bi poraz gurnuo momčad iz Teksasa u vrlo tešku situaciju.

NHL doigravanje, rezultati, 08.05.2008.

Zapadna konferencija - finale:
Detroit – Dallas 4:1 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!