Nogomet

Jarni: "Nema nas niti za zapisnik"

Bernard Jurišić • petak, 09.05.2008.

Prema svemu sudeći, Hajduk bi ovu sezonu mogao pamtiti kao rezultatski najgoru otkako se igra HNL. "Bilima" predstoji završni susret u Kranjčevićevoj, no s obzirom na to s kakvim snagama i atmosferom Hajdukovci odlaze u Zagreb, vrlo je moguće da sezonu završe kao peti...

Samo dva dana nakon torpediranja, Hajduk opet mora u Zagreb. Srećom ne u Maksimir, nego nekoliko tramvajskih stanica zapadnije, no ni tamo "bijele" ove subote očigledno ne čeka ništa lijepo. Barem ako je suditi prema stanju u momčadi, kako na psihološkom, tako i na tjelesnom planu.

"Igrači su teško primili ono što se dogodilo u finalu Kupa", reći će danas Hajdukov trener Robert Jarni uoči novog puta u Zagreb. "Rekao sam već da preko svega mogu prijeći, bilo kakve pogreške ili propusta, ali onaj pristup u prvih 45 minuta u Maksimiru bio je katastrofalan. Iznenadilo me to što su igrači bili motivirani, u svlačionici su se oštrili kako bi osigurali prednost za uzvrat, a onda onako odigrali. Jedino moguće objašnjenje je da smo izgorili u prevelikoj želji. Ipak je to finale Kupa, svi bi htjeli osvojiti trofej, ali što se dogodilo u glavama mojih igrača - zaista ne znam."

Jarni u Kranjčevićevoj neće imati na raspolaganju gotovo cijelu početnu postavu. Ni srijeda nije prošla bez posljedica. Ljubičić je definitivno otpao zbog zadobivenog udarca, na ozljede se žale Linić i Čop, a Živković će pauzirati zbog žutih kartona.

"Igrat će oni koji budu mogli i koji će biti zdravi. Nema nas niti za zapisnik, morao sam priključiti još dva juniora da bi nas bilo 16, eventualno 17 u Kranjčevićevoj.". Ti juniori su Stipe Čulina i Ivan Ćurjurić, a s njima i još uvijek kadet Mario Tičinović koji bi mogao krenuti u prvih 11, ako se ne oporavi tek koju godinu stariji Čop.

"Sve što sam u životu napravio, napravio sam svojim radom i trudom. To me očito prati u svakom poslu, zato mi ni sad ne može ići 'glatko'. Pogledajte samo tko nam sve nedostaje. Ali od plakanja i kukanja nema koristi. Ima ona poslovica 'volim da mi je u životu teško, izgradit ću se u boljeg čovjeka'."

Hajdukovog stratega upitali smo plaši li se izjednačavanja najgoreg plasmana Hajduka u HNL-povijesti, petog mjesta osvojenog prije tri sezone. "Ne želim se uopće opterećivati plasmanom. Nakon Dinama ćemo podvući crtu i analizirati što smo napravili. Da je ugodno biti peti, hvala Bogu da nije."

Na vratima će u dvije posljednje utakmice biti Balić, Bušić bi trebao odmoriti Kalinića, a u prvih 11 pojavit će se i zimus otpisani Pandža. Momčad za Kranjčevićevu slagali smo zajedno s Jarnijem gotovo pola sata i jedino što je sigurno je - prvi i posljednji put će ova momčad istrčati zajedno u Hajdukovom dresu. Ako izuzmemo Balića, prosjek godina momčadi koju će Jarni izvesti u Kranjčevićevoj je ispod 21:

Balić - Maloča, Buljat, Pandža, Jozinović - Linić, Gabrić, Tičinović, Čop (Čurjurić) - Rukavina, Bušić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!