Nogomet

Mjesto više u Kupu Uefa za Englesku

Ante Pažanin • petak, 09.05.2008.

Engleska će sljedeće godine imati jednog predstavnika više u Kupu Uefa nakon što je Uefa otkrila da je upravo ta zemlja na vrhu fair play liste...

Favoriti za ovo mjesto su Manchester City i Fulham pošto su Tottenham, Manchester United, Liverpool i Arsenal, koji su ispred ova dva kluba na fair play ljestvici Premierlige, već osigurali igranje u Europi. Manchester City je peti na toj ljestvici, a šestoplasirani Everton je favorit da u sutrašnjem zadnjem kolu osvoji peto mjesto koje vodi u Kup Uefa što znači da će šansu imati i sedmoplasirani na ljestvici Fulham. Engleski savez dobio je mjesto više u Kupu Uefa nakon što je ovu sezonu završio na vrhu Uefine fair play ljestvice. Uefa ovu ljestvicu vodi tako što europske saveze boduje po različitim kriterijima kao što su ponašanje navijača i igrača, pristup prema sucima i broj žutih i crvenih kartona.

Zanimljivo je da se Fulham, koji će biti takmac Manchester Cityja, bori za ostanak u ligi i sutra treba bodove na gostovanju kod Portsmoutha, dok će neočekivani izlazak u Europi sljedeće godine možda spasiti posao Svena Gorana Erikssona na klupi kluba iz Manchestera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!