Vodeni sportovi

Jugaši jači i od Mađara i od nevremena

Tea Lokas • petak, 09.05.2008.

Nakon teške bitke Mladostaša s vremenom i Talijanima, Jug je ponudio nešto drugačije, pa i od sebe samoga. Bez velikog otpora te uz odličnu i nadmoćnu igru Jugaši su izborili reprizu prošlogodišnjeg finala najvećeg europskog natjecanja. Dubrovčani su dominantnom igrom u svakoj dionici utamkice osigurali veliko finale u kojem će pokušati osvetiti prošlogodišnji poraz i još jednom stati na najviše europsko postolje...

Vasas - Jug CO 6:11

(0:2, 2:3, 2:3, 2:3)

Barcelona, bazen Municipal de Montjuic

Vasas: V. Nagy, Heinrich 1, Kincses, Matyas 3, Katonas, Takacs, R. Kovacs, M.Toth, Daniel Varga, Denes Varga 2, B.Steinmetz, A.Steinmetz, Donas. Trener: Laszlo Földi.

Jug CO: Vićan, Hrošik, Bošković 1, Pecotić, Joković 3, Smodlaka 1, Marković, Bušlje 1, I.Sukno 1, Dobud, S.Sukno 3, Obradović 1. Trener: Emil Nikolić.

Suci: Margeta B. (Slovenija), Tulga A. (Turska)

Nipošto nisu Dubrovčani htjeli ponovno okretati film prošlotjednih drama u finalu prvenstva države. Zato su se jugaški junaci s razgibanim krakovima i torbom punom entuzijazma uputili prema katalonskoj prijestolnici gdje su ih na prvu ruku dočekali gladni Mađari. Iako gladni, prisjelo im je već nakon prve četvrtine, nakon koje su Dubrovčani bili u vodstvu 2:0.

Za prva dva pogotka zaslužni su "onaj čija je forma u negativnom stanju mirovanja" - Joković te Sukno, koji trikom uspijeva prevariti vratara Nagyja i dovesti Jug u bitnu početnu prednost.

Strašan nadolazeći val koji nije prouzrokovan nevremenom već topovima Smodlake i Boškovića potopio je Vasas dok se nisu ni snašli da bi ubacili pokoji gol. Prvi odgovor od strane Mađara dolazi od ruke Heinricha koji zaokreće u lijevi kut nad Vićanom i tako u odsudstvu isključenog Bušlje postiže prvi pogodak za svoju momčad.

Tada se budi Zoltan Matyas, onaj koji krajem druge četvrtine uspijeva razbuditi i Vasas. Postiže dva izuzetno bitna pogotka za Jugove protivnike; neprimjetna žabica proklizava iza leđa našeg Vićana krajem prvog poluvremena, a u nastavku Matyas ponovno zabija za dovođenje do tek "osjetljive" prednosti Jugaša (5:4).

Dubrovački trio Joković - Bušlje - Sandro Sukno reda se pred vratima Nagyja i bez kucanja zakucava do ponovne prednosti od četiri gola razlike. U posljednju četvrtinu naši ulaze s velikom prednošću koja se u jednom trenutku, pogotkom Obradovića iz odlično izrađene akcije, povećava na pet golova razlike.

Iako su Mađari pokušavali doći do sebi svojstvenog preokreta, nikakav Denes Varga ni Adam Steinmetz nisu mogli prkositi odlučnom dubrovačkom srcu koje se posebno očitovalo kod mladog Sandra Sukna koji je pogađao sve što mu je dolazilo na ruku. Za konačnu pobjedu ponovno se iz vode izdignuo Joković i zapečatio slavlje Jugovih vaterpolista koje se u Europi gleda iz godine u godinu.

Euroliga, drugo polufinale:
Jug CO - Vasas 11:6

Euroliga - završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

polufinale

Mladost6:9Pro Recco
Vasas6:11Jug AO
1Pro Recco 547:36+1112
2Jug AO 541:36+59
3Vasas 428:30-26
4Mladost 434:36-24
5Olympiakos 217:18-13
6Primorac Kotor 213:14-13
7Partizan 219:22-31
8Posillipo 218:25-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!