arhiva

Kad ljepotice biraju

Dario Dodić • petak, 09.05.2008.

Ljepotice i nogometaši, točnije manekenke i nogometaši, češće se spominju u istoj rečenici nego odvojeno. Ima li onda itko bolji za prognozu ishoda utakmica posljednjeg kola 1.HNL? Žrtvovao sam se za vas i otišao na Wella Fashion Week po svježe prognoze iskusnih kladiteljica...

Koliko zapravo hrvatske manekenke prate najbogatiji sport u Hrvatskoj? Je li istina da napamet mogu nabrojati prvu postavu Dinama, poslaganu silazno po mjesečnim primanjima? Moje je mišljenje da su takve izjave daleko prenapuhane, iako će zlobnici među vama ustvrditi da ih većina zna i procjene vrijednosti svih naših nogometaša s Transfermarkta. Ostat ćemo u neznanju, ali ćemo utvrditi koja je najbolja u pogađanju ishoda 1. HNL. Onoj najuspješnijoj uručit ćemo i nagradu. Evo, ako nitko neće, ja ću najboljoj uručiti nagradu.

Težak zadatak, složit ćete se, provesti dva dana u garderobi Wella Fashion Weeka i razgovarati s po mnogima najljepšim Hrvaticama. Neke su u raznim kategorijama i osvajale titulu najljepše Hrvatice pa teza o oazi ljepote dodatno dobiva na težini. Nisam dopustio da nanjuše moj strah, odglumio sam da ih ne poznajem i da me viđeno ne impresionira. Naravno da im nisam rekao da upravo one krase zaslon mojeg računala.

Prvi dan nije mi donio puno sreće. Iako oboružan vezama i poznanstvima (ovim putem zahvaljujem mojim dragim i prekrasnim prijateljicama, Mihaeli i Sarah), nisam naišao na previše uspjeha. Gužva u garderobi, slab tajming i silne obveze naših ljepotica ostavile su me gotovo praznih ruku, odnosno neispunjenih papira sa subotnjim parovima HNL-a.

Da dan ne bude posve neuspješan pobrinule su se dvije divne i jako simpatične manekenke, Iva Šarić i Anita Stanić, kojima se u tipovanju pridružila i nešto poznatija Gianna Apostolski. Cure su bez razmišljanja prihvatile izazov, pokazale više nego pristojno kladiteljsko znanje i dale svoje prognoze:

Iva Šarić - Anita Stanić - Gianna Apostolski

Dinamo - Rijeka: 1 - 1 - 1
Zagreb - Hajduk: 2 - 2 - X
Šibenik - Slaven: X - 2 - 2
Varteks - Zadar: 1 - X - 1
Inter - Osijek: 2 - X - X
Cibalia Međimurje: 1 - 1 - 1

Slika 5 od 8.
Foto: Davor Sajko

Iako su djevojke prekrasne znao sam da ćete ostati razočarani ako ne uhvatim one najpoznatije pa sam odlučio pokušati ponovno u petak. Sreća mi se široko osmjehnula i ostvario sam zacrtane ciljeve. Svoje kladiteljske moći prva mi je otkrila Simona Gotovac. Svjesna da domaćini češće odnose bodove Simona se odlučila tipovati na sve pobjede domaćina. No, ipak se u posljednji čas predomislila i tipovala na pobjedu Hajduka. Evo kako to izgleda crno na bijelo (žuto):

Simona Gotovac

Dinamo - Rijeka: 1
Zagreb - Hajduk: 2
Šibenik - Slaven: 1
Varteks - Zadar: 1
Inter - Osijek: 1
Cibalia Međimurje: 1

Prekrasna i nadasve simpatična Tina Katanić otkrila mi je da više prati košarku i tenis, dok joj nogomet i nije baš prva ljubav. U kladionicu se naravno razumije pa mi je otkrila svoje viđenje posljednjeg kola. Odigrane parove je zapisala i za svoju evidenciju tako da može rezultate pratiti na teletekstu između dvije revije, a i zbog kasnije naplate duga jer sam joj obećao nagradu. Nadam se da će osobno doći na naplatu, ne bi mi smetala još jedna doza oku i uhu ugodnog druženja.

Slika 4 od 7.
Foto: Davor Sajko

Tina Katanić

Dinamo - Rijeka: 1
Zagreb - Hajduk: 1
Šibenik - Slaven: 2
Varteks - Zadar: 1
Inter - Osijek: X
Cibalia Međimurje: 1

Na prirodnu ljepotu i prekrasan osmijeh Lorene Čavar nitko normalan ne može ostati ravnodušan. Priznajem, normalan sam! Srećom poznajem poprilično dobro Rijeku pa sam pronašao temu u kojoj se snalazim, a da mi se jezik ne petlja u prisutnosti prelijepe Riječanke. S osmijehom na licu uzela je papir i olovku i otkrila mi kako će završiti subotnje utakmice. Pogađate, nije tipovala na pobjedu Dinama. Tu sam se dodatno uvalio u probleme jer sam joj obećao da ću uplatiti njezin listić i da ćemo eventualni dobitak podijeliti po pola. Daj Bože da sve pogodi pa da se ponovno sretnemo zbog dobitka!

Lorena Čavar

Dinamo - Rijeka: 2
Zagreb - Hajduk: X
Šibenik - Slaven: 2
Varteks - Zadar: X
Inter - Osijek: 2
Cibalia Međimurje: 1

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Za kraj ostaju nam tri istinske dive, djevojke koje se brinu da Wella Fashion Week Zagreb zablista u punom sjaju. Prvo mjesto sačuvao sam Mihaeli koja me strpljivo dva dana vodala po backstageu i dovodila mi djevojke na razgovor. Hvala ti Mihaela još jednom!

Mihaela Pejčinović

Dinamo - Rijeka: 1
Zagreb - Hajduk: 1
Šibenik - Slaven: 2
Varteks - Zadar: X
Inter - Osijek: 1
Cibalia Međimurje: X

Slijedi djevojka bez koje Wella Fashion Weeka vjerojatno ne bi niti bilo, uvijek vesela i dobro raspoložena, Sarah Josipović. Sarah se bez imalo razmišljanja uhvatila papira i olovke, zlobno mi napomenuvši da ova moja kladionica ne valja zato što ne dopuštam dvoznake.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Sarah Josipović

Dinamo - Rijeka: 1
Zagreb - Hajduk: 1
Šibenik - Slaven: 2
Varteks - Zadar: 1
Inter - Osijek: 2
Cibalia Međimurje: 1

Šećer na kraju, svima omiljena Jelena Majić, strpljiva Sinjanka koja živce čeliči svakodnevnom komunikacijom s kreatorima i dizajnerima. Poznata ljubiteljica bile boje svjesna je da će Hajduk teško do tri boda u Zagrebu.

Jelena Majić

Dinamo - Rijeka: 1
Zagreb - Hajduk: X
Šibenik - Slaven: 2
Varteks - Zadar: 1
Inter - Osijek: X
Cibalia Međimurje: 1

Slika 3 od 5.
Foto: Davor Sajko

Na kraju ostajem ja, ako ikoga nakon festivala ljepote zanima moja prognoza. Čisto radi postojanosti kolumne dat ću i ja svoje viđenje posljednjeg kola HNL-a, uz napomenu da sam kao i vjerojatno 90% drugih kladitelja pogodio ishod prve utakmice finala Kupa. Bravo ja!

Moj izbor

Dinamo - Rijeka: 1
Zagreb - Hajduk: 1
Šibenik - Slaven: 2
Varteks - Zadar: 1
Inter - Osijek: 2
Cibalia Međimurje: 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu
  • Najnovije
  • Najčitanije

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!