Zimski sportovi

Pittsburgh na krilima Malkina

Krešimir Ferlak • subota, 10.05.2008.

Pittsburgh i Philadelphia odigrali su prvu utakmicu konferencijskog finala Istočne konferencije NHL-a. Bila je to odlična i vrlo otvorena utakmica, a na kraju su zasluženo slavili domaćini i ostvarili prvu pobjedu u seriji...

Poznati animozitet između ove dvije ekipe u prvoj utakmici nije došao do izražaja. Igralo se otvoreno, sa željom da se postigne gol više i u takvoj igri su se bolje snašle zvijezde Pittsburgha, ponajviše Evgeni Malkin koji i dalje igra fenomenalno. Malkin je bio drugi strijelac regularnog dijela sezone, a jučer je preuzeo vodstvo po bodovima u doigravanju.

Utakmicu je bolje otvorio Pittsburgh i nakon nešto više od šest minuta igre Malkin je povukao jednu kontru koju je krasnim pogotkom završio Petr Sykora. Nakon toga Flyersi preuzimaju inicijativu i ubrzo preokreću rezultat. Mike Richards postigao je oba pogotka. Posebno je bio zanimljiv prvi kada je iza gola pločicu u mrežu ubacio od vratara Pittsburgha Fleuryja.

Iako su Flyersi poveli, u redovima Pittsburgha nije bilo panike. Samo dvije minute kasnije jednu grešku u obrani Philadelphije koristi Sidney Crosby i izjednačuje. Činilo se da će se s 2:2 otići na prvi odmor, ali Malkin samo sedam sekundi prije kraja perioda postiže prekrasan pogodak za vodstvo svoje ekipe. Taj pogodak očito je podrezao krila Flyersima jer od tada do kraja utakmice više nisu uspjeli stvoriti pravi pritisak pred golom Penguinsa.

Konačnih 4:2 Malkin je postavio u drugom periodu kada je u situaciji s igračem manje ostao iza obrane Flyersa i nakon odličnog dodavanja Gončara, Rus je ostao sam pred vratima gostiju i efektno zabio za 4:2. Od tada pa do kraja utakmice više nije bilo golova iako je ostalo još 35 minuta igre. Pittsburgh je djelovao odlično u defenzivi, a i Flyersi su se malo pribrali i više nisu dopuštali lagane šanse domaćinima.

Nakon utakmice zadovoljstvo u redovima Pittsburgha, dok će Flyersi najviše gledati prema defanzivnoj igri, segmentu u kojem su napravili nekoliko velikih grešaka. "Ako gubite pločice i dopuštate kontre Crosbyju i Malkinu, onda je to utakmica koju ne želite igrati", rekao je nakon susreta trener Flyersa John Stevens. Ipak, najgora vijest za njegovu ekipu stigla je dan prije kada je objavljeno da zbog ozljede ostatak doigravanja propušta njihov najbolji branič i jedan od najboljih igrača Kimmo Timonen.

Sljedeća utakmica je na rasporedu u nedjelju, ponovno u Mellon Areni u Pittsburghu, a ako je suditi po drugom dijelu ove utakmice, bit će to prava defanzivna borba u kojoj će biti važno iskoristiti svaku šansu. No, Pittsburgh je već pokazao da je spreman na sve izazove pa će biti zanimljivo vidjeti kakve zamke spremaju igrači i treneri Philadelphije za zvijezde Penguinsa.

NHL, rezultati, 9.5.2008.:

Istočna konferencija:
Pittsburgh – Philadelphia 4:2 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!