Tenis

Ljubi prigoda za brz uzvrat protiv Darcisa

Maja Giljanović • subota, 10.05.2008.

Neočekivani poraz u prvom kolu Mastersa u Rimu Ivan Ljubičić bi mogao zaboraviti uzvratom Steveu Darcisu na startu 2.270.000 eura vrijednog turnira iz Masters serije u Hamburgu...

Ždrijeb se, naime, poigrao s našim Davis Cup pobjednikom i Belgijanca, 49. na svijetu po drugi tjedan uzastopce, a nijednom se ranije nisu sastajali, postavio kao prepreku k protivniku u drugom kolu, četvrtom nositelju Nikolaju Davidenku. Prođe li kojim slučajem prva dva kola, a nekadašnji treći igrač svijeta nije u naročitoj formi - ovosezonski mu je skor, naime, 9-7 - slijedio bi Francuz, 15. nositelj Paul-Henri Mathieu ukoliko 20. igrač svijeta prođe Kiefera na startu odnosno u drugom kolu boljeg iz dvoboja finaliste Rima, Švicarca Stanislasa Wawrinke i jednog od kvalifikanata.

Prvom, pak, hrvatskom reketu Ivi Karloviću ždrijeb je u prvom kolu donio njemačkog igrača s pozivnicom organizatora Mischu Zvereva. Protiv 20-godišnjaka Karlo vodi s 2:0 u međusobnim susretima: prvi je put 75. igrač svijeta predao lani u kvalifikacijama Miamija (5:1), a u Rotterdamu ove godine je u četvrtfinalu dohvatio četiri gema (6:3, 6:1). Prođe li Moskovljanina rođenjem, Karlović u drugom kolu ide na pobjednika dvoboja između 13. nositelja Tommy Robreda i Nijemca također Philippa Kohlschreibera, dok bi u trećem kolu čekao treći igrač svijeta i treći nositelj Hamburga Novak Đoković.

Marin Čilić s druge strane još uvijek ne zna ime protivnika na startu: 48. igrač svijeta, naime, čeka protivnika iz kvalifikacija, a među njima nažalost više nema Ivana Cerovića - Riječanina je u prvom kolu sa 6:2, 3:6, 6:3 eliminirao Albert Martin. Prođe li, Čilića čeka šesti nositelj Andy Roddick ukoliko Amerikanac ne otkaže s obzirom da je danas pri rezultatu 3:0 predao Wawrinki polufinale Rima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!