Vodeni sportovi

Drvena medalja za Mladost

Hrvoje Vuković • subota, 10.05.2008.

Nažalost, nakon jučerašnjeg potopa protiv Pro Recca, vaterpolisti Mladosti danas su upisali i drugi poraz na Final Fouru koji se ovog vikenda održava u Barceloni. U Utakmici za treće mjesto Mladostaši su poraženi od Vasasa čime su zauzeli četvrto mjesto u Euroligi...

Nije to bila utakmica u kojoj se umiralo u ljepoti; baš kao što inače i jesu ta nužna zla za treće mjesto koja jednostavno morate odraditi. Ovaj put, motiv više pronašli su vaterpolisti mađarskog vasasa i na kraju slavili sa 8:6. Prvi su mrežu prodrmali Mladostaši, golom Antonijevića za 1:0, da bi potom na 1:1 izjednačio Heinrich.

Novo vodstvo Zagrepčanima osigurao je Luka Lončar, ali i ta je prednost ubrzo ugušena golom, danas raspoloženog, Denesa Varge. S tim rezultatom otišlo se i na predah nakon prvih osam minuta, a nešto siromašniju drugu dionicu otvorili su Mađari, došavši do prvog vodstva na susretu golom Adama Steinmetza za 2:3, da bi se na poluvrijeme ponovno otišlo s nulom (3:3).

U nastavku, vaterpolisti iz hrvatske metropole ponovno dolaze do prednosti zahvaljujući golu Zdeslava Vrdoljaka s igračem više, kojeg su obje momčadi danas katastrofalno koristile. Još jedan briljantan šut Denesa Varge ispod ruke vratio je stvari na početak, ali Mladost uzvraća finim pogotkom Buljubašića za 5:4. Ipak, da ne sruše tradiciju, i u posljednju se četvrtinu ušlo s remijem, a za 5:5 najzaslužniji je bio strijelac Barnabas Steinmetz svega tri sekunde prije zvuka sirene.

Naši su odlično krenuli i u tih posljednjih osam minuta, poveli preko Antonijevića sa 6:5, imali i kontru za dva razlike, ali Lončar je lošim pokušajem loba upropastio ključnu priliku susreta. Naime, Mađari su uzvratili svom silinom. Prvo je Barnabas Steinmetz izjednačio na 6:6 s igračem više, da bi Denes Varga od prečke zakucao loptu iza zamišljene linije za vodstvo Mađara.

Mladost nije mogla odigrati ozbiljnu akciju u tom periodu, a Vasas je to kaznio novim golom. Marton Toth prekrasnim je lobom u kontranapadu pogodio za velikih 6:8 i Bonačićevoj momčadi više nije bilo spasa. Mađari su se tako dokopali trećeg mjesta, dok je Mladost svoj vrhunac ove sezone očito doživjela u finalu hrvatskog prvenstva, nakon čega je protiv Pro Recca odigrala vjerojatno najlošiju utakmicu pod Bonetovim vodstvom i tako upropastila izglede za vrh Europe.

Euroliga, susret za 3. mjesto, Final Four, 10.5.08.:
Mladost - Vasas 6:8

Euroliga - završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

za 3. mjesto

Mladost6:8Vasas
1Pro Recco 547:36+1112
2Jug AO 541:36+59
3Vasas 428:30-26
4Mladost 434:36-24
5Olympiakos 217:18-13
6Primorac Kotor 213:14-13
7Partizan 219:22-31
8Posillipo 218:25-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!