Zimski sportovi

Red Wingsi mogu i bez Franzena

Ante Jukić • nedjelja, 11.05.2008.

I drugu utakmicu finala Zapadne konferencije, Red Wingsi su sinoć riješili u svoju korist, tako da se Starsi u Dallas vraćaju praznih ruku...

Još uoči serije s Red Wingsima, šanse Dallasa za eliminaciju najbolje momčadi regularnog dijela sezone bile su male. Nakon sinoćnjeg poraza, još samo najzagriženiji navijači momčadi iz Teksasa vjeruju u to. Iako konačan rezultat to ne sugerira, Red Wingsi su i u drugoj utakmici bili apsolutno dominantni, stigavši tako do svoje osme uzastopne pobjede u ovogodišnjem playoffu

Početak utakmice nije donio dobre vijesti za domaću momčad. Naime, Johan Franzen je morao biti izostavljen iz roostera zbog problema s glavoboljom, koja mu se često javlja u posljednje vrijeme, tako da liječnici Red Wingsa sumnjaju na potres mozga. Iako i bez njega raspolažu sa velikim brojem kvalitetnih igrača, bio je to poprilično veliki udarac za domaćine, budući da Franzen posljednjih tjedana igra u životnoj formi.

No, i bez odličnog Šveđanina, Red Wingsi su odlično otvorili utakmicu, a svojih pet minuta slave dočekao je i Darren Helm, koji je već u samom otvaranju utakmice savladao Martyja Turca i donio svojoj momčadi početnu prednost. Bio je to prvi NHL pogodak ovog 21-godišnjeg Kanađanina, nakon što je prije dva mjeseca debitirao u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta. Sredinom prve trećine, Dallas je, pogotkom Stephana Robidasa, stigao do izjednačenja, u trenutku kad su Red Wingsi imali igrača manje na ledu. Domaćini su pet minuta poslije tog gola uzvratili na isti način, kad je Henrik Zetterberg spretno iskoristio gužvu pred gostujućim vratima i doveo svoju momčad u drugo vodstvo na utakmici.

Na kraju se pokazalo da je to ujedno bio i gol koji je riješio utakmicu, budući da su do kraja susreta Chris Osgood i Marty Turco zaključali svoja vrata. Red Wingsi su tako stigli do svoje 10. pobjede u ovogodišnjem doigravanju, a osme uzastopne. Posljednji poraz doživjeli su još tamo u prvoj rundi, od Nashvillea, a Predatorsi su ujedno i jedina momčad koja ih je uspjela dobiti u playoffu.

Nakon prve dvije utakmice u Detroitu, serija između Red Wingsa i Starsa se seli u Dallas, gdje će biti odigrana naredna dva susreta, prvi od njih već u ponedjeljak. Pobjeda u tom dvoboju Starsima se nameće kao imperativ, budući da bi u slučaju novog poraza bili na pragu eliminacije.

NHL doigravanje, rezultati, 10.05.2008.

Zapadna konferencija - finale:
Detroit – Dallas 2:1 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!