Ostali sportovi

Bakula na Olimpijskim igrama, Tošić se još bori

Goran Tomičić • nedjelja, 11.05.2008.

Kvalifikacije u Budimpešti donijele su Andreji Bakuli plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Roko Tošić se plasirao u 4B stupanj i još može izboriti put u Peking...

Andreja Bakula je posljednji meč u prvom stupnju dobila bez borbe, budući da je Nekes iz Ugande predala zbog ozljede. Naša igračica je tako postala pobjednica skupine i izborila plasman u treći stupanj.

Prva protivnica je bila Srpkinja Monika Molnar, koja je odigrala odličan prvi set, no Bakula je iskoristila svoju priliku za pobjedu 12:10. Sljedeća dva seta su uvjerljivo pripala našoj igračici, a Molnar je uspjela osvojiti četvrti set. Bakula je u petom setu rutinski potvrdila očekivanu pobjedu. U drugom kolu slijedila je nova uvjerljiva pobjeda, a ni Kineskinja Lu Yun-Feng nije mogla osvojiti više od jednog seta. Taj rezultat je bio dovoljan za plasman u 4A stupanj i plasman na Olimpijske igre, bez obzira na poraz 4:0 protiv Tie Yane. Danas su na rasporedu susreti za konačan poredak kvalifikacija.

Roko Tošić je u skupini prvog stupnja drugim mjestom izborio plasman u drugi stupanj.Jedini suparnik je bio Srbin Jevtović, a naš predstavnik je jako dobrom igrom stigao do prednosti 2:0. No, Srbin je tada zaigrao mnogo agresivnije i uspio je napraviti preokret. U šestom setu je Tošić bio spretniji i izjednačio je na 3:3, a u posljednjem setu Srbin više nije imao izglede i naš predstavnik se s 11:6 plasirao u treći stupanj. Poljak Blaszczyk je bio bolji 4:1 i Tošić je završio u 4B stupnju.

Daniel Gorak je potom u prvom setu s 11:4 iznenadio našeg predstavnika, no nastavak meča je u potpunosti pripao Tošiću. U drugom kolu je Latvijac Burgis bio uspješniji, te će o sudbini našeg igrača odlučiti današnji mečevi.

Kvalifikacije za Olimpijske igre, stolnotenisačice, 1. stupanj

Bakula - Nekes 3:0 b.b.

Kvalifikacije za Olimpijske igre, stolnotenisačice, 3. stupanj

Bakula - Molnar 4:1
Bakula - Lu Yun-Feng 4:1

Kvalifikacije za Olimpijske igre, stolnotenisačice, 4A stupanj

Tie Yana - Bakula 4:0

Kvalifikacije za Olimpijske igre, stolnotenisači, 2. stupanj

Tošić - Jevtović 4:3

Kvalifikacije za Olimpijske igre, stolnotenisači, 3. stupanj

Blaszczyk - Tošić 4:1

Kvalifikacije za Olimpijske igre, stolnotenisači, 4B stupanj

Tošić - Gorak 4:1
Burgis - Tošić 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!