Ostali sportovi

Skijaši, Vipovci i Bandić čistili Sljeme

Sponzorirani članak • nedjelja, 11.05.2008.

Ekološkom akcijom čišćenja skijaških staza na Medvednici glavni protagonisti Vip Snow Queen Trophyja simbolično su danas okončali ovogodišnji organizacijski ciklus te najavili Vip open, turnir Svjetske serije u odbojci na pijesku, koji će se od 20. do 25. svibnja održati na Jarunu.

Slika 1 od 1.

Na inicijativu Hrvatskog skijaškog saveza i njegovog generalnog sponzora Vipneta, akciji su se, uz Janicu, Ivicu i Antu Kostelića, Niku Fleiss, Vedrana Pavleka i Mladena Pejkovića, odazvali gradonačelnik Milan Bandić, predstavnici Zagrebačkog holdinga, Parka prirode Medvednica te Hrvatskog planinarskog društva. Na Sljemenu su bili i Damir Radeljić, direktor Vip opena, odbojkaši na pijesku Josip Kovačev i Jegor Žukovski te odbojkašice Maja Majić i Dijana Crnić, kao i brojni izletnici i ljubitelji Zagrebačke gore.

Slika 2 od 2.

"Akcijom želimo istaknuti važnost očuvanja okoliša na Sljemenu, omiljenom zagrebačkom izletištu i domaćinu utrka Svjetskog skijaškog kupa. Nakon posjeta više od 30 000 ljudi u dva dana, nemoguće je pokupiti svo smeće jer se dio ukopa u snijeg, stoga ćemo ovakve akcije i u budućnosti organizirati u proljeće, kada snijeg okopni" – izjavio je Vedran Pavlek, direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija. Akciji se rado odazvao i Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba i veliki zaljubljenik u Sljeme, ponosno ističući kako je Zagreb jedini glavni grad na svijetu koji organizira skijaško natjecanje na najvišoj međunarodnoj razini.

Slika 3 od 3.

"Kao društveno odgovorna tvrtka uvijek se rado uključujemo u ovakve akcije jer smatramo da svi trebamo brinuti o okolišu te paziti da parkovi prirode, poput Sljemena, i ostanu čisti. Ponosni smo što je Vipnet pomogao da Zagreb ugosti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše, a na Sljemenu smo uživali u vrhunskim nastupima i odličnoj atmosferi. Vjerujem da će se to ponoviti i idući tjedan na Jarunu na turniru Svjetske serije u odbojci na pijesku, gdje smo svim posjetiteljima osigurali besplatan ulaz" – poručio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

S nekoliko dodavanja odbojkaškom loptom okupljeni su najavili Vip open, turnir Svjetske serije u odbojci na pijesku, koji će se od 20. do 25. svibnja po četvrti put održati na Jarunu. Svoj nastup na Malom jarunskom jezeru već je najavilo preko stotinu parova iz više od 30 zemalja, među njima i osvajači olimpijskih i svjetskih odličja, poput Brazilaca Emanuela i Ricarda te Fabia i Marcia.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja