Tenis

Deseti naslov Đokovića

Vedran Babić • nedjelja, 11.05.2008.

U neočekivanom finalu turnira iz Masters serije u Rimu, Novak Đoković opravdao je ulogu favorita, porazivši u tri seta od ponedjeljka novog člana Top Tena, Stanislasa Wawrinku, osvojivši svoj četvrti turnir iz ove kategorije...

Novak Đoković je nakon dva sata i četiri minute sa 4:6, 6:3 i 6:3 uzeo svoj deseti naslov karijere iz samo 13 finala, savladavši Stanislasa Wawrinku po četvrti put u šest međusobnih dvoboja. Ipak, nije sve išlo tako glatko za trećeg nositelja. Wawrinka je sjajnom, agresivnom igrom otvorio meč, ugodno iznenadivši sve posjetitelje uzevši prvi set sa 6:4 poslije jedinog breaka u petom gemu. Đoković je dugo tražio svoju pravu igru, a kad ju je pronašao, za Švicarca više nije bilo spasa. Dogodilo se to u šestom gemu drugog seta kada je Đoković iskoristio jedinu break loptu u toj dionici meča. U odlučujućem setu srpski tenisač dodatno pojačava tempo, na što Wawrinka sve češće griješi i odmah gubi svoj prvi servis gem.

Do kraja meča Đoković je rutinirano održavao stečenu prednost, izgubivši samo dva poena na servisu, da bi u devetom gemu seta Wawrinka ponovno izgubio svoj servis za konačnih 6:3. Iako poražen u finalu, 23-godišnji Švicarac, gotovo uvijek u sjeni Rogera Federera, od sutra će skočiti čak 14 mjesta i postati deseti igrač Entry ljestvice zahvaljujući 350 bodova što ih je zaradio rimskim finalom, a uz veliki bodovni saldo, Wawrinka će glavni grad Italije napustiti bogatiji i za 180.000 eura. Što se Đokovića tiče, njegova nagrada je deseti naslov karijere, treći ove sezone i četvrti na turnirima iz Masters serije, ali i ček na 360.000 eura, te sve manji zaostatak za drugim tenisačem svijeta, Rafaelom Nadalom, koji će od sutra iznositi samo 310 bodova.

ATP Masters Series Rim, finale: Novak Đoković (Srbija, 3) – Stanislas Wawrinka (Švicarska) 4:6, 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!