Tenis

Ljubo izdržao i osvetio

Tea Lokas • nedjelja, 11.05.2008.

U trosatnoj igri protiv prošlotjednog krvnika iz Rima Ivan Ljubičić je proradio i u tri seta nadvladao upornog Belgijca Darcisa. Nakon Karlove pobjede, zaokružio je tako Ivan vrlo uspješan dan za naše tenisače u Hamburgu, na velikom turniru iz Masters serije...

Steve Darcis ime je 24-godišnjaka s kojim je Ivan Ljubičić, nekadašnji svjetski broj tri, drugi tjedan uzastopce odigrao izuzetno težak i mukotrpan susret. Ovaj tjedan, i ovaj turnir iz Masters serije, ipak su bili sretni za našeg tenisača. Taj isti 24-godišnjak, Ivanov protivnik, prošle je godine senzacionalno osvojio Amersfoort i postao najniže rangirani prošlosezonski pobjednik ATP turnira (297.), dok je ove godine pokorio Memphis.

U prvom je setu Ljubičić vrlo dobro parirao 49. tenisaču na ATP ljestvici, no problemi će se pojaviti u trinaestoj igri prvog seta i nakon nje. Belgijac kao po prokušanom receptu iz Rima pokušao već u drugom setu razriješiti susret, no Ljubičić je ovaj put letvicu postavio malo više.

Darcis u drugom setu prokockava prednost koju je stekao već početkom seta (3:0), a za to je uvelike zaslužan i Ljubo, koji iznenadnim bljeskom kada se i sam mogao već prekrižiti vraća tijek susreta na normalu, a odmah potom i uzima servis Belgijcu. Teškom mukom, ali Ljubo ipak uzima drugi set prepun preokreta.

Igra je tako prebačena u treći set koji je na kraju trosatne drame odlučio da će iz ovog dvoboja kao bolji izići pet godina stariji i par godina iskusniji Ivan Ljubičić.

Već na početku seta Ljubo je ostvario prednost od jednog breaka kojeg je čvrsto držao sve do 4:3, kada Belgijac vraća izgubljeno. Treći set ponovno ulazi u dramu trinaeste igre gdje hrvatski predstavnik nadoknađuje prošlotjedni poraz i osigurava si plasman u drugo kolo. No, da bi se dostojno suprotstavio sljedećem protivniku morat će zaigrati na onaj stari način. Jer Nikolaj Davidenko ništa ne daje lako.

Masters Series Hamburg, prvo kolo: Ivan Ljubičić (Hrvatska) - Steve Darcis (Belgija) 6:7(6), 7:5, 7:6(4), Gilles Simon (Francuska) - Xavier Malisse (Belgija) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!