Zimski sportovi

Penguinsi nedodirljivi kod kuće

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 12.05.2008.

Pittsburgh sa dvije domaće pobjede odlazi u Philadelphiju. Penguinsi nisu jučer odigrali najbolju utakmicu, ali su svejedno našli način do pobjede i nastavili svoju nedodirljivost na domaćem ledu.

U ovogodišnjem doigravanju Pittsburgh nije izgubio niti jednu utakmicu kod kuće, u stvari imaju samo jedan poraz u cijelom playoffu, a kada se zbroji još i kraj regularnog dijela sezone, tada Penguinsi imaju 15 pobjeda u nizu na domaćem ledu. Flyersi su jučer igrali dosta dobro, bolje nego u prvom susretu, ali ništa više od časnog poraza nisu uspjeli ostvariti.

Kapetan Penguinsa Sidney Crosby je doveo svoju momčad u vodstvo u prvom periodu kada se njegov udarac u situaciji sa igračem više odbio od braniča Philadelphije i završio u mreži. Do kraja prvog perioda više nije bilo golova,a Penguinsi su uglavnom dominirali. U drugoj trećini, nekoliko isključenja zaredom za domaće i to koristi Jeff Carter i izjednačuje rezultat. Osam minuta kasnije igrač više za Pittsburgh i Marian Hossa vraća prednost Pingvinima, ali nakon katastrofalne pogreške Malkina Philadelphia je stigla do izjednačenja. Bilo je to samo 25 sekundi prije kraja perioda, Pittsburgh je imao igrača više, ali Malkinovo krivo dodavanje otvorilo je kontru za Mikea Richardsa koji takve šanse ne propušta.

Sa neriješenim rezultatom se ušlo u treći period u kojem je Pittsburgh ipak više pritiskao i iz jednog takvog pritiska i lijepe akcije Maxime Talbot vraća prednost domaćinima. Talbot je inače zbog ozljede noge propustio zadnja tri susreta Pittsburgha. Vratio se na najljepši mogući način. Do kraja susreta Flyersi su se pokušali vratiti u utakmicu, ali Penguinsi su odlično igrali otraga i praktički nisu dopuštali prave šanse za izjednačenje. U zadnjoj minuti Flyersi vade vratara i tu situaciju koristi Jordan Staal koji pogađa praznu mrežu za konačnih 4:2.

Philadelphia nakon ove utakmice više nema pravo na pogrešku, sljedeći susret jednostavno moraju pobijediti. ˝Igrali smo već sedmu utakmicu, gdje ako izgubite ispadate. Utakmica broj tri nije u potpunosti takva, ali je najbliže tome. Mislim da smo večeras igrali dobro, ali možemo još i bolje˝, rekao je nakon utakmice vratar Flyersa Martin Biron. Protiv ovakvog Pittsburgha će morati igrati još bolje ako žele nešto učiniti. Utakmica broj 3 na rasporedu je u utorak u Philadelphiji.

Nhl, rezultati, 11.5.2008:

Istočna konferencija:

Pittsburgh – Philadelphia 4:2 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!