Nogomet

Iz Osijeka za SOS-Dječje selo

Vedran Stilin • ponedjeljak, 12.05.2008.

Zasigurno nema ljepšeg osjećaja od pomaganja onima kojima je pomoć najpotrebnija. Osječko veliko srce i ove godine tako je odlučilo organizirati humanitarni susret generacija NK Osijeka kako bi se financijski pomoglo SOS-Dječjem selu Hrvatska…

Prošle godine je SOS-Dječje selo Hrvatska u suradnji s gospodinom Mirsadom Kerićem, vrsnim sportskim menadžerom i bivšim nogometašem NK Osijeka, organiziralo humanitarnu nogometnu utakmicu na kojoj su igrali nekadašnji nogometaši Osijeka.

Okupili su se tada predstavnici više generacija nogometaša, od Grnje i Marasa, preko S. Vranješa, Petrovića, Žitnjaka, Vukoje, Rukavine i Bajsića, do Hergovića, Beširevića, Vujice, Beljana, J. Vranješa, Babića i Brkića. Taj susret, odigran 27. svibnja 2007. godine na stadionu Gradski vrt, sa žarom i veseljem pratio je velik broj Osječana, Slavonaca, ali i gostiju iz drugih dijelova Hrvatske te je rezultat u konačnici bio najmanje bitan.

Kao i tada, Gradski vrt će ponovno ugostiti gotovo sve najbolje igrače koji su nekada nosili osječki dres, a njima bi se kao poseban gost, uz jednog od najvećih idola domaćih navijača Bjelice, trebao pridružiti i hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić.

Sam program 18. svibnja počinje već u 11 sata kada je za one najmlađe organizirana besplatna projekcija filma "Kronike iz Narnije: Kraljević Kaspijan" u Kinu Urania. Nakon projekcije, predviđeno je druženje s nekima od poznatih nogometaša u predvorju kina gdje će biti i djeca iz SOS-Dječjeg sela Ladimirevci.

Centralni događaj ovog humanitarnog dana zakazan je za 18 sati na stadionu Gradski vrt u kojemu će već drugu godinu zaredom gledatelji na djelu moći vidjeti neke od svojih idola iz prošlih vremena, kao i one nešto mlađe nogometaše koji još uvijek sjajnim predstavama proslavljaju osječku školu nogometa diljem Europe.

Ulaznice za taj događaj moći će se kupiti od srijede 14. svibnja na prodajnim mjestima (caffe bar Zrinjevac, restoran Palas i NK Osijek-uprava), a na sam dan utakmice na blagajnama Gradskog vrta od 16 sati. Cijela ulaznice je 30 kuna.

Sportnet.hr priključio se ovoj hvalevrijednoj akciji kao medijski pokrovitelj, te Vas iz sportskog kutka pozivamo da posjetite Gradski vrt 18. svibnja jer zasigurno se sprema odlična zabava popraćena sjajnim majstorijama vrsnih nogometaša. Ukoliko Vam to nije dovoljan razlog, onda se samo prisjetite koliko će svaka prodana ulaznica razveseliti djecu kojima je pomoć najpotrebnija. 30 kuna je ipak samo simbolična cijena jer u konačnici će se zbrajati neprocjenjivi dječji osmjesi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!