Nogomet

Vrdoljak: "Zadovoljan, ali mogu i bolje"

Vedran Attias • ponedjeljak, 12.05.2008.

U intervjuu za Sportnet.hr, Ivica Vrdoljak govori o svojoj prvoj sezoni u Maksimiru, trofejima, mogućem nasljedniku Luke Modrića, šansama naše reprezentacije na Euru i očekivanjima od sljedeće sezone...

Nakon razdoblja prilagodbe u prvom dijelu sezone, kod trenera Solde uhvatio je mjesto u prvoj momčadi koje je odličnim igrama na proljeće zadržao do kraja svoje prve sezone u Dinamu...

Kako si zadovoljan svojom prvom sezonom u Maksimiru?

"U Dinamo sam došao s ozljedom i u tome su periodu Nikola i Ogi igrali zaista odlično na poziciji zadnjeg veznog pa kod trenera Branka Ivankovića nisam dobivao previše minuta. Odlaskom Pokrivača, otvorilo mi se mjesto i ustalio sam se u momčadi. Zadovoljan sam kako sam odigrao proljeće - sigurno je kako je moglo i bolje jer je bilo oscilacija, no, sve u svemu - zadovoljan sam. Vjerujem, kako i ja, i cijela ekipa možemo bolje u sljedećoj sezoni kako bi napravili iskorak u Europi."

Vrdoljak je igrao za oba zagrebačka kluba pa nas je zanimalo u čemu je razlika?

"Velika je razlika. Zagreb je odličan klub za mladoga igrača koji se pokušava afirmirati jer nema pritiska - čak je bilo utakmica koje nismo trebali izgubiti, a jesmo i opet nije bio veliki pritisak tako da igrač može dosta napredovati. Dinamo je ipak klub koji traži puno više - trofeje i pobjedu u svakoj utakmici. U Maksimiru igramo i Europu tako da je razlika zaista golema."

U karijeri je promijenio mnogo trenera od Mile Petkovića, preko Ćire Blaževića i Branka Ivankovića pa sve do Zvonimira Solde.

"Promijenio sam dosta trenera i sigurno je kako je svaki imao određeni doprinos u mojoj karijeri. Zahvalio bih se gospodinu Petkoviću što me je uvrstio u momčad i našao novu poziciju dok sam bio mlad. Prilika koju mi je pružio i povjerenje koje mi je povjerio - definitivno je usmjerilo moju karijeru. Ostale ne bih posebno izdvajao jer sam od svakoga nešto naučio i sa svima sam imao korektan odnos."

Trener kod kojeg je, po vlastitom mišljenju, najviše napredovao ipak je "trener svih trenera".

"Nakon sezone pod njegovim vodstvom sam napravio transfer u Dinamo pa je očito kako sam tu najviše napredovao. Nadam se da ću kod trenera Solde još dodatno napredovati."

Kao i trenera, dosta je promijenio i pozicija - od napadača na stopera pa, na poziciju koju i sada igra - zadnjeg veznog.

"Najviše mi odgovara pozicija zadnjeg veznog jer se tu osjećam najprirodnije. U mlađim sam kategorijama igrao u napadu, no kod gospodina Petkovića sam počeo igrati stopera i ta pozicija mi je odgovarala. Gospodin Blažević me stavio na zadnjeg veznog i mogu reći kako mi ta pozicija zaista odgovara."

U Dinamovom veznom redu je zaista gušt igrati sa reprezentativcima Modrićem i Vukojevićem.

"Sumnjam da postoji ijedan igrač na svijetu koji će reći kako mu nije užitak igrati s Lukom. S Ogijem je također užitak igrati, on zaista igra odlično i, uostalom, njegove igre ove sezone uvrstile su ga na popis putnika za Europsko prvenstvo. Moram svakako reći kako je svima nama puno lakše igrati kada znamo da je Igor Bišćan iza nas. On je igrao u velikom klubu, ima iza sebe utakmice Lige prvaka i unosi veliku sigurnost u našu momčad. Sve u svemu, zaista trojac o kojem svaki igrač može samo sanjati da mu budu suigrači."

Iako nije igrao na Amsterdamskoj Areni, baš mu je ta utakmica najdraža u karijeri.

"Bez razmišljanja ona u Amsterdamu. Izbacili smo veliki Ajax kod njih kada su svi očekivali da će oni rutinski obaviti posao protiv nas. Dečki koji su igrali, odigrali su fantastično i to je sjećanje koje ostaje vječno."

Njegov pogodak odlučio je veliki derbi.

"Od utakmica koje sam igrao - taj derbi protiv Hajduka mi je najdraža. U lijepoj atmosferi, pred domaćim navijačima pobijedili smo 1:0 i dao sam gol koji mi je najdraži u karijeri."

Dinamo je pobjedom od 3:0 napravio veliki korak prema dvostrukoj kruni.

"Sigurno je kako imamo jako dobar rezultat iz prve utakmice i blizu smo osvajanja Kupa. Pred nama je uzvrat u Splitu gdje se nikako ne smijemo opustiti jer Hajduk je dobra momčad. Trebamo ući profesionalno i angažirano kako bi spriječili bilo kakvo iznenađenje."

U medijima se već dugo nagađa nasljednik Luke Modrića, a kao jedan od mogućih kandidata spominje se bivši suigrač Senijad Ibričić.

"Luka se ne može s nikim usporediti i, samim time, nikime niti zamijeniti. Ibričić je stvarno dobar igrač i struka će odrediti hoće li ga dovesti i može li on biti nasljednik Luke Modrića. To i nije pitanje za mene."

Vrlo je aktualna tema Dinamovog stadiona.

"Sigurno je kako Dinamo, Zagreb i naša reprezentacija zaslužuju novi stadion, a ja mislim kako bi taj stadion trebao biti u Maksimiru. Zagrepčani su vrlo emotivno vezani uz Maksimir i, po meni, to je mjesto gdje bi se trebao graditi novi stadion na kojem ćemo svi zajedno uživati."

Vjeruje kako naša reprezentacija ima kvalitete za dobar rezultat na Euru.

"Mislim kako imamo kvalitete ući u drugi krug natjecanja, a onda u tom knock-out sistemu - tko zna koliko daleko možemo otići. Smatram kako je izbornik Slaven Bilić odlično posložio momčad i da bi svi bili zadovoljni ulaskom u drugi krug, a, kažem - nakon toga je sve moguće."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!