Tenis

Safin zaustavio Čilića

Maja Giljanović • ponedjeljak, 12.05.2008.

Marin Čilić nije uspio protiv Marata Safina iskoristiti mali milijun prigoda pa će hrvatske boje na 2.270.000 eura vrijednom Mastersu u Hamburgu nastaviti braniti Ivo Karlović i Ivan Ljubičić...

Naš je 19-godišnji Davis Cup reprezentativac protiv nekadašnjeg Grand Slam (US Open 2000.) pobjednika, trenutno 79. igrača svijeta, naime, u prvom setu propustio svih šest break-šansi, dok je s druge strane 28-godišnjak svoju jednu jedinu pretočio u prvi set.

Nerealan rezultat posebice pogleda li se statistika: Marin je imao 67% ubačaja prvog servisa, a nakon njega je osvojio 18 od 22 poena. Jači je bio i na returnu obaju, prvog i drugog servisa - Safin je, nažalost, potegao pravu loptu u pravom trenutku.

U drugom je, pak, setu Čilić imao još dvije prilike - neiskorištene, a svoje je dvije (2:1 i 4:1) nekadašnji prvi igrač svijeta rutinski na koncu nakon sat i pol igre pretvorio u 6:2 i kao kvalifikant u prvom kolu bolji od Reistera i u drugom od sunarodnjaka Koroljeva (7:5 u tie-breaku trećeg seta) će se u drugom kolu sučeliti 11. igraču svijeta i devetom nositelju Tomašu Berdychu.

Ljubičić, pak, igra s četvrtim nositeljem Davidenkom, dok Karlović čeka pobjednika dvoboja između Robreda i Kohlschreibera.

Hamburg, 1. kolo:
Safin (Rusija, q) - ČILIĆ (Hrvatska) 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!