Nogomet

Pranjić i društvo osigurali Kup Uefa

Vedran Babić • ponedjeljak, 12.05.2008.

Momčad Heerenveena nije dopustila iznenađenje u uzvratnoj utakmici razigravanja za Kup Uefa, sačuvavši svoju prednost od dva pogotka razlike u gostima kod Brede...

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić drugu će sezonu u nizu zaigrati u drugorazrednom europskom klupskom natjecanju, nakon što su NAC i Heerenveen odigrali 2:2. U vodstvo su prvi stigli domaćini pogotkom 20-godišnjeg napadača Fouada Idabdelhaya u 27. minuti. Vrijedan izjednačujući pogodak, i što je mnogo važnije – gostujući pogodak, postiže tri minute prije isteka prvog poluvremena 198 centimetara visoki Gerald Sibon, igrač s bogatim iskustvom igranja u mnogim nizozemskim klubovima, među kojima su i Ajax i PSV.

Isti igrač presuđuje svojim protivnicima novim pogotkom u 74. minuti, a konačnih 2:2 postavio je šest minuta prije kraja Rogier Veenstra. Naš Danijel Pranjić odigrao je 77 minuta prije nego je zamijenjen.

Razigravanje nizozemskih klubova za euro – pozicije se približava kraju. Jednog putnika za Kup Uefa smo saznali danas, dok će NAC imati još jednu šansu za priključenje Heerenveenu i to protiv Groningena u utakmicama koje će se odigrati u četvrtak, odnosno u nedjelju. Što se Lige prvaka tiče, najbliži plasmanu je Twente, koji u Amsterdam u nedjelju dolazi s minimalnom prednošću od 2:1.

Eredivisie, playoff za Kup Uefa, uzvrat: NAC Breda – Heerenveen 2:2 (0:2)*.

*rezultat prve utakmice

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!