Ostali sportovi

Žene tiho, u sjeni

Ivana Strahija • ponedjeljak, 12.05.2008.

Hrvatske odbojkašice revno se pripremaju za kvalifikacije za Europsko prvenstvo, u sjeni svih nemilih događanja koji potresaju Savez i mušku izabranu vrstu.

Krajem ovog mjeseca i početkom idućeg naša će ženska izabrana vrsta pokušati izboriti plasman na Europsko prvenstvo. Prvu rundu kvalifikacija odradit će na domaćem tlu 30. i 31. svibnja te 1. lipnja u Zagrebu, gdje će tražiti svoje mjesto među prve dvije reprezentacije u konkurenciji s Estonijom, Finskom i Bugarskom. Nakon toga valja proći još jednu stepenicu u Bugarskoj kako bi se dočepale ulaznice za EP.

Slika 1 od 1.

Težak posao, no izbornik Mijo Vuković i djevojke naporno rade. Deset dana priprema u Osijeku omogućio im je sam grad, a trenutno treniraju Barun, Popović, Ušić-Jogunica, Ribičić, Katić, Topić, Grbac, Kaleb, Kamenjarin i Kalebić, s time da se očekuje i dolazak Alajbeg, Uljević i Dugandžić. Vujović bi bio najsretniji kada bi u svoje redove mogao dobiti i Poljak te Osmokrović, te se nada pozitivnom ishodu pregovora s dvije ponajbolje hrvatske odbojkašice.

Ovaj popis svakako izgleda mnogo bolje no onaj prošle reprezentativne akcije, kad je "zla krv" stala između izbornika i odbojkašica. Sada im treba čestitati, što su se distancirale od svih ružnih stvari u Savezu, a ukoliko zaigraju svoju najbolju igru, vjerujemo da bi mogle proći u daljnji tijek natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!