Ostali sportovi

Messi ide u Peking

Vedran Babić • utorak, 13.05.2008.

Odlukom njegovog kluba, argentinski veznjak Leo Messi nastupit će na ovoljetnim olimpijskim igrama u Pekingu, čime će propustiti završni dio priprema Barcelone uoči nove sezone...

Premda FIFA ne zahtijeva od klubova da puste svoje nogometaše na Olimpijadu, Barca je odlučila ispuniti veliku želju svog ponajboljeg, ako ne i najboljeg igrača, Lea Messija: "Sve je riješeno što se mog nastupa na OI tiče. Jedva čekam otputovati u Argentinu i započeti rad s momčadi", rekao je 20-godišnji wonderkid. Nije ni čudo se Messi želi što prije pridružiti svojim suigračima iz reprezentacije nakon sezone u kojoj Barceloni nije pripao niti jedan trofej, a što je još tragičnije, iduće izdanje Lige prvaka morat će izboriti kroz kvalifikacije.

Ipak, Messi je zahvalan sada već bivšem treneru Franku Rijkaardu, kazavši kako "iako ove sezone nismo mogli osvojiti titulu, on je svoj posao odradio korektno i ne smatram ga krivim za ovo što se dogodilo."

Argentinac se osvrnuo i trenutnu snagu svoje reprezentacije: "Sposobni smo pobijediti bilo koga. Brazil, doduše, ima najjače igrače na svijetu, ali mislim da ih možemo poraziti u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. Volio bih to ostvariti kad već nisam imao puno uspjeha ove sezone s Barcom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!