Nogomet

Soldo: "U Split po novu pobjedu"

Vedran Attias • utorak, 13.05.2008.

Na rasporedu je posljednja domaća utakmica ove sezone. Uzvratom finala Kupa u Splitu završava sezona koju će Dinamo, osim u slučaju nevjerojatnog preokreta, završiti s duplom krunom...

Trener Dinama Zvonimir Soldo, uoči uzvratne utakmice u Splitu, rekao je sljedeće: "Što se tiče utakmice, imamo veliku prednost iz Zagreba(3:0, nap.a), ali u Split ne idemo braniti prednost nego idemo na pobjedu. Vjerujem da ćemo bolje ući u utakmicu nego što smo to napravili u prvenstvu, a u tom slučaju - vjerujem kako ćemo osvojiti Kup."

18 godina

Na današnji dan prije 18. godina Bad Blue Boysi su prije utakmice sa Zvezdom probili ogradu na sjevernoj tribina stadiona i sukobili se s policijom. Na obljetnicu tog povijesnog događaja, navijači Dinama, ali i igrači i uprava kluba, položit će vijence na spomenik ispod zapadne tribine Maksimira u čast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Modri strateg i dalje ima probleme oko sastava. Naime, Drpić je u susretu s Rijekom izašao zbog ozljede ruke, a nakon pregleda utvrđeno je kako je Dinamov stoper slomio ruku i na njega Soldo ne može računati u Splitu. Zbog te ozljede, Soldo je primoran osposobiti Bišćana za susret na Poljudu, iako dokapetan Modrih i nije potpuno spreman. U sastav se, nakon ozljede, vraća i Balaban koji posljednjih nekoliko dana normalno trenira.

Kakav Hajduk očekuje Soldo na Poljudu?: "Hajduk je uvijek nezgodan kada igra doma, a pogotovo ako imaju podršku publike. Doma su puno agresivniji nego u gostima i ja očekujem takav Hajduk. Vrlo je znakovit odgovor Solde na pitanje koliko je ova utakmica bitna s obzirom na situaciju. Za neupućene, "situacija" je takva da se u svim medijima smjenjuje trenera Dinama bez ikakvog razloga. Sve u svemu, Soldo je odgovorio: "U Dinamu je svaka utakmica bitna. Ova ima veće značenje jer je utakmica finala Kupa, no, kažem, ovdje je svaka utakmica bitna."

Soldo je još na kraju samo kratko odgovorio na pitanje o ostanku/odlasku Kocha: "To morate pitati sportskog direktora, a koliko ja znam - on ima ugovor još godinu dana. Ja bih htio da Koch ostane, ali to mora on sam odlučiti."

Zatišje pred buru - tako bismo mogli nazvati konferenciju uoči utakmice. "U zraku" se osjetilo kako je utakmica u Splitu samo formalnost i kako su svi već Kup pripisali Dinamu, ali vrlo je zanimljivo ono što će uslijediti nakon te utakmice. Hoće li braća Mamić zaista smijeniti Soldu nakon što ovaj osvoji dvostruku krunu? Svaki realan i "normalan" odgovor bio bi: naravno da neće, ali u Dinamu - ništa nije nemoguće...

Uzvratna utakmica hrvatskog Kupa: Hajduk - Dinamo, 17.30 (prva utakmica: Dinamo - Hajduk 3:0)

Dinamo: Koch - Etto, Bišćan, Mikulić, Čale - Mikić, Vukojević, Vrdoljak, Modrić - Tadić, Mandžukić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!