Nogomet

Seedorf šokirao Oranje

Maja Giljanović • utorak, 13.05.2008.

Clarence Seedorf je zaprepastio nizozemsku javnost odlukom da se zahvali izborniku Van Bastenu na pozivu za skorašnji Euro 2008...

32-godišnji je Milanov veznjak, naime, Van Bastena nazvao kasno sinoć i ostavio ga doslovce zabezeknutog: "Ni u kom slučaju nisam očekivao ovakav rasplet događaja. Rekao sam Clarenceu od kakvog je značaja za našu momčad i kao nogometaš i kao vođa na travnjaku, međutim, odlučio se. Jako će nam nedostajati, ali donio je odluku koju moramo poštovati".

Seedorf je dosad u dresu Oranja odigrao 87 utakmica, a pod Van Bastenom 10 od čega pet u početnoj jedanaestorici i javna je tajna da se s legendom Rossonera nije naročito ljubio: 43-godišnjak ga je od preuzimanja Nizozemske od Dicka Advocaata nakon Eura 2004. pune dvije godine držao na laganoj vatrici i prvi ga put pozvao u studenom 2006. na prijateljskom susretu protiv Engleza.

Sam je Seedorf izjavio: "Dugo sam i intenzivno razmišljao i ne radi se o naprečac donesenoj odluci. Odnosi u reprezentaciji mi se ne čine idealnima - naprotiv - priječe me da doprinesem momčadi na način kojem težim".

O mirovini, pak, ne razmišlja: "U budućnosti odnosno u sljedećoj kampanji, onoj za odlazak u JAR 2010., nadam se povratku u najdraži nam dres", rekao je, a s obzirom da Van Bastena nakon Eura mijenja Bert van Marwijk ne bi trebao predugo čekati.

Van Bastenu s druge strane ostaje 29 igrača od kojih šestorici do 28. slijedi košarica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!