Ostali sportovi

Juniori brane hrvatski obraz

Ivana Strahija • utorak, 13.05.2008.

Da nije tužno mogli bismo se smijati na apsurd koji nam dolazi poslužen i garniran jedinstvenim pečatom Hrvatskog odbojkaškog saveza. Naime, na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo nastupit će i hrvatska izabrana vrsta, no umjesto seniora, naše će boje braniti – juniori.

Iznervirani gromoglasnom tišinom iz Hrvatskog odbojkaškog saveza odlučili smo danas nazvati HOS i priupitati ide li se ili ne na kvalifikacije u Bugarsku, i tko je na kraju krajeva izbornik, a tko je u sastavu. Da nas čitatelji ne bi smatrali nestrpljivima, recimo kako se izlučno natjecanje grupe E igra u bugarskoj Varni od 16. do 18. svibnja, pa je sasvim normalno bit zabrinut, pošto Hrvatska ima izbornika u ostavci, vrstu koja se nije okupila, te predsjednika koji je podno neopozivu ostavku, uz Skupštinu koja ni ne može odlučiti tko su njeni članovi.

Ljubazna nam je gospođa, vjerojatno tajnica HOS-a, s čuđenjem u glasu kazala: "Naravno, hrvatska reprezentacija ide na kvalifikacije, a vodit će je Igor Šimunčić." Kako smo nedavno pisali o tome da je Šimunčić odbio "radnu obavezu" koju mu je pokušao nametnuti Popović, malo nas je začudilo što netko smatra njegovo preuzimanje seniorske reprezentacije sasvim normalnim, no u telefonskom nam je razgovoru sa samim Šimunčićem sve postalo jasno.

"Prvi mi je glas da ja odlazim u Bugarsku sa seniorima. Ono što znam jest da kao juniorski izbornik na spomenuto natjecanje odlazim sa svojom juniorskom reprezentacijom. Očekujem dečke večeras, malo ćemo trenirati koliko možemo i otići u Bugarsku", rekao nam je Šimunčić.

Više od toga Šimunčić, profesionalan kakav jest, nije želio komentirati, već je samo kazao kako su protivnici u Bugarskoj (domaćin, Izrael i Portugal) njemu velika nepoznanica, no da su to sve seniorske ekipe, pa da ne možemo mnogo očekivati. Sastav? Najavit će ga sutra prijepodne, jer još uvijek nije siguran koliko će mu se juniorskih reprezentativaca moći odazvati u tako kratkom vremenu.

I tako smo došli do toga da obraz Hrvatske u društvu najjačih europskih seniorskih ekipa brane golobradi mladići. Ali, neka je. Dečkima i izborniku svaka čast i svako dobro jer će spasiti Hrvatsku od dvije godine egzila sa službenih reprezentativnih natjecanja zbog nepojavljivanja, a još jedan minus svakako na konto HOS-a, koji je trebao riješiti goruće probleme još davno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!