Zimski sportovi

Pittsburgh na korak do velikog finala

Krešimir Ferlak • srijeda, 14.05.2008.

Philadelphia je jučer u svojem Wachovia Centreu dočekala Pittsburgh. Dvadeset tisuća navijača i gotovi svi obučeni u narančasto, bodrilo je Flyerse, ali nije pomoglo. Pittsburgh je od početka kontrolirao utakmicu i stigao do treće pobjede u seriji...

Utakmica je počela kao noćna mora za domaćine. Nakon samo pet minuta igre jedan udarac Ryana Whitneya se odbio od braniča Philadelphije i završio u mreži domaćih. Još se Flyersi nisu ni oporavili od šoka, a stigao je novi pogodak. Marian Hossa je ovoga puta sve učinio sam, primio pločicu, ušao u polovicu Flyersa i odmjerenim udarcem pogodio za 2:0 Penguinsa. Ipak, Flyersi se ubrzo vračaju u igru nakon što je iz blizine zabio R.J. Umberger.

U drugom periodu Pittsburgh igra vrlo disciplinirano i ne dopušta Flyersima da razviju svoju igru. Dapače, još su Penguinsi bili i opasniji, ali rezultat se u tom dijelu igre nije mijenjao. Zanimljivo zvuči podatak da je Philadelphia u drugom periodu uputila samo tri udarca na gol Pittsburgha. Sa takvim napadom ipak se ne može pobijediti momčad kakva su Penguinsi.

Treći period je bio preslika drugog sve do polovine, kada Pittsburgh ponovno zabija. Ryan Malone je efektno, leđima okrenut golu zabio za 3:1 nakon vrlo lijepog dodavanja Sykore. Philadelphia i dalje nije uspjela stvoriti nikakav pritisak na gol Penguinsa, pa su se pred kraj odlučili za zadnji, očajnički potez; vađenje vratara. Pittsburgh to koristi i Hossa svojim drugim pogotkom večeri postavlja konačnih 4:1.

Poslije jučerašnje utakmice Pittsburgh vodi 3-0 u seriji, isto kao i Detroit u svojoj. Obje momčadi su vrlo blizu finalu Stanley Cupa, potrebna im je još samo jedna pobjeda, a prema dosad prikazanoj igri, ne bi trebalo proći dugo da to ostvare.Penguinsi su nakon utakmice bilo zadovoljni učinjenim, posebice početkom utakmice. ˝Znali smo da ako postignemo prvi gol da će to biti velika stvar i da ćemo utišati publiku. Ljudi su ovdje nevjerojatno glasni˝, izjavio je nakon susreta junak Penguinsa Marian Hossa.

S druge strane u svlačionici domaćih, naravno, u potpunosti suprotna atmosfera. Znaju da bi im sljedeća utakmica mogla biti posljednja u ovoj sezoni.˝Stvar je vrlo jednostavna – više ne smijemo izgubiti. Ne ćemo se predati, ući ćemo u četvrti susret i dati sve od sebe, to vam mogu garantirati˝, rekao ja napadač Flyersa Joffrey Lupul. Samo, puno lakše je reći i garantirati nego učiniti. Pogotovo protiv ovakvog Pittsburgha koji nezaustavljivo juriša prema finalu.

Nhl, rezultati, 13.5.2008:

Istočna konferencija:

Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (0-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!