Košarka

Bagarić bez polufinala, Montepaschi in

Ivana Spahija • srijeda, 14.05.2008.

Poznat je prvi polufinalist doigravanja talijanskog košarkaškog prvenstva. Momčad Montepaschija iz Siene upisala je treću pobjedu nad Bagarićevom Upim Bolognom i zaslužila prolaz među najbolje četiri momčadi prvenstva. Isti cilj imaju i košarkaši Armani Jeansa, koji su po drugi put svladali Premiatu i tako došli na korak do polufinala...

Košarkašima Montepaschija je i u trećem susretu pošlo za rukom poraziti momčad Upim Bologne, čime su košarkaši iz Siene postali prvi polufinalisti doigravanja. U prilično neizvjesnom susretu odigranom u Sieni domaćini su slavili rezultatom 85:74. Utakmicu su odlično otvorili gosti iz Bologne, koji su nakon uvodnih deset minuta imali deset poena prednosti (13:23). Domaćini su im se uspjeli približiti u nastavku i na kraju treće četvrtine rezultat je bio izjednačen (58:58).

Košarkaši Montepaschija naglo su se trgnuli u posljednjoj četvrtini u kojoj su po prvi put u susretu uspjeli doći do prednosti i iako su gosti iz Bologne prijetili, nisu uspjeli uzeti pobjedu vodećoj momčadi prvenstva. Iz redova pobjednika ponovno se najviše istaknuo Ksistof Lavrinovič s 19 postignutih poena, dok je od gostiju najbolji bio Stefano Mancinelli s 18 ubačenih poena. Naš Dalibor Bagarić je za 14 minuta provedenih na parketu u dresu Upim Bologne ubacio šest poena uz isto toliko skokova i dvije asistencije.

Na korak do polufinala našla se momčad Armani Jeansa, koja je u gostima u Montegranaru svladala Premiatu rezultatom 72:90. Iako su u prvom poluvremenu bolji bili domaćini, koji su na odmor otišli s pola koša prednosti (41:40), gosti iz Milana su u trećoj četvrtini uzeli utakmicu u svoje ruke. Serijom od 31:10 došli su do vodstva od 51:71 i praktički riješili susret, a posljednjih deset minuta bilo je tek rutina i semafor se zaustavio na konačnih 18 poena prednost za momčad Armani Jeansa.

Prvo ime susreta je Melvin Booker iz pobjedničke momčadi, postigao je 26 poena kojima je pridodao šest skokova i četiri asistencije. Iz momčadi Premiate najviše se istaknuo Jobey Thomas sa 17 ubačenih poena uz četiri skoka. Košarkašima iz Milana nedostaje još jedna pobjeda za plasman u polufinale.

Lega A Basket, doigravanje, četvrtfinale, treći susreti: Montepaschi Siena - Upim Bologna 85:74 (ukupno 3-0), Premiata Montegranaro - Armani Jeans Milano 72:90 (1-2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!