Zimski sportovi

Dallas preživio

Krešimir Ferlak • četvrtak, 15.05.2008.

Detroit ipak nije, kao u slučaju s Coloradom, uspio završiti posao u četiri utakmice. Jučerašnji dvoboj u Dallasu pripao je domaćinima rezultatom 3:1. Bila je to čvrsta i neizvjesna utakmica, koju su ipak dobili domaćini i izborili povratak u Detroit...

Dallas je najbolje odigrao prvi period u kojem, zanimljivo nisu postigli niti jedan pogodak. Starsi sa sviješću da bi ovo mogla biti njihova posljednja utakmica u sezoni su krenuli na sve ili ništa i golman Detroita Osgood je bio na velikim mukama, ali ipak nije dopustio niti jednu pločicu iza svojih leđa. Detroit je također imao neke prilike ali se sa 0:0 završio prvi period.

U nastavak Red Wingsi ulaze bolje i ubrzo postižu pogodak preko Rafalskog koji su suci poništili. Na usporenim snimkama se vidjelo da nije bilo guranja vratara niti je igrač Detroita stajao u plavom prostoru i to je svakako trebao biti pogodak. ˝Riječ je o odličnim sucima, ali ovoga puta su jednostavno krivo dosudili˝, izjavio je trener Red Wingsa Mike Babcock, komentirajući situaciju gdje je njegova momčad oštećena.

Zato je pogodak samo 23 sekunde prije kraja perioda postigao Dallas nakon što se u jednom gužvi pred golom najbolje snašao Loui Eriksson i tako donio prednost domaćinima. Detroit se ipak brzo opravio od šoka jer je veću prvom napadu za izjednačenje zabio Henrik Zetterberg. Ipak, samo pet minuta kasnije Dallas opet vodi nakon lijepog udarca i pogotka Mikea Modana u situaciji sa igračem više.

Nakon toga Detroit koristi više rizika u igri, ali ne uspijeva zabiti, čak su Starsi preko svog kapetana Brendana Morrowa postigli i treći pogodak i postavili konačan rezultat od 3:1. Detroit je imao nekoliko dobrih prilika, ali jednostavno im nije išlo. Ovo je prva utakmica u ovogodišnjem playoffu na kojoj su Red Wingsi postigli samo jedan pogodak.

Zadovoljstvo kod domaćina, je naravno, bilo veliko. ˝Trebali smo dašak života i dobili smo ga. Sada imamo dva dana odmora, pa idemo probati pobijediti u Detroitu. Vidjet ćemo što će se dogoditi˝, rekao je Dave Tippett, trener Dallasa. Dallasu treba slavlje u Joe Luis Areni, nešto što još nitko nije uspio napraviti ove sezone. Da li će uspjeti Starsi, vidjet ćemo u subotu kada je na rasporedu peta utakmica ove serije.

Nhl, rezultati, 14.5.2008:

Zapadna konferencija:

Dallas – Detroit 3:1 (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!