Nogomet

"U Hrvatskoj nema igrača za Hajduk"

Bernard Jurišić • četvrtak, 15.05.2008.

Robert Jarni ostaje i dalje na klupi Hajduka. Iako je iza Hajduka jedna od najlošijih sezona u povijesti, klub koji je zadnjih godina poznat kao "gutač trenera" ovog puta će krenuti drugačijim smjerom...

Dan nakon što je spušten zastor na sezonu u kojoj je jedna od najskupljih momčadi Hajduka u povijesti završila na 5. mjestu i u finalu ostala bez Kupa, Robert Jarni odradio je prvi sastanak na katu. S jedne strane on i njegovi suradnici Glavaš i Ujević, s druge Nosić, Klarić i Fiorentini. Zanimljivo, bez "sportskog direktora" Šurjaka koji bi tu valjda trebao biti ključna poveznica jednih i drugih.

Nakon sastanka Jarni je ispunio obećanje i stavio se na raspolaganje medijima, koji su ga "izrešetali" pitanjima. Mnoga od njih ipak nisu dobila odgovore.

"Iza nas je teška i frustrirajuća sezona, u kojoj su većinom ozljede diktirale sastav, a ne forma i kvaliteta. Klupski zadatak sam ispunio, izborili smo Europu, no na osobnoj razini nisam zadovoljan, iako se slažem s gospodinom Klarićem koji kaže da bi naše osvajanje drugog mjesta ionako samo bila 'kozmetika'. Trebali smo imati puno više bodova, ali ima smo strašno puno ozljeda i ovo na kraju je bilo čisto krpanje. Oduzmite Dinamu Modrića i još pet igrača, pa da vidimo kakvi će biti."

Konačni rezultat je jasan razlog nezadovoljstva, no ima li kakvih pozitivnih stvari u upravo završenoj sezoni?
"Uveli smo nekoliko mladih igrača na koje možemo ozbiljno računati i narednih godina. Svi oni trebaju još puno raditi da bi postali pravi igrači koji neće oscilirati, ali mislim da smo barem napravili selekciju na tom planu."

Potencijalno najskuplji Hajdukov nogometaš svih vremena jučer je jako teško podnio izlazak u 21. minuti. Bacio je kapetansku traku, a nakon toga je izjavio i kako za njega nema mjesta u Hajduku dok je tu Jarni.
"Nisam čuo da je Kalinić to izjavio i zato to ne mogu komentirati. Izvadio sam ga jer je već bio načet, bila je dvojba on ili Cernat. Pitam vas što biste rekli da je do kraja nastavio igrati i da mu je pukla loža, da je ostao bez Europskog prvenstva? Ja sam igrao i na SP i na EP i kad se vrati s jednog velikog natjecanja moći će vidjeti što je mogao propustiti da sam ga forsirao."

Hoće li Kalinić biti kažnjen i da li je zaista njihova buduća suradnja nemoguća?
"O kazni će odlučiti Uprava. Ja s njim nikad nisma imao problema, a utakmice koje su iza nas pokazuju ima li jaza između nas ili nema."

Imate li sebi nešto predbaciti glede vođenja momčadi u ovih sedam mjeseci?
"Ne vidim što sam to posebno drugačije mogao napraviti, s obzirom na sve nesreće koje su nas pratile. Ne bježim od ničega, niti se želim skrivati, želim samo raditi i ovim našim sjajnim navijačima pružiti radost i zadovoljstvo. Pred njih treba kleknuti s obzirom što su sve prošli s nama ove sezone. Toliko puta su nas ove sezone bodrili i pratili i kad nam nije išlo, vidjeli ste to i jučer, makar smo iz prve utakmice donijeli veliki minus. Izgleda da jedini pate navijači i treneri. Igrači su tu, teško ih je mijenjati, ali treneri se mijenjaju, a navijače zanima samo gotov proizvod, rezultat, pobjeda."

Kakvog Hajduka ti navijači mogu očekivati dogodine? Pripreme za novu sezonu počinju već 10. lipnja, a ne zna se s kakvim će kadrom Hajduk krenuti?
"Ne mogu vam davati konkretne odgovore na to. Imat ćemo sastanke narednih dana i definirati sve redom, do zadnje sitnice. Imam listu igrača koje bih želio dovesti, ali vidjet ćemo kako će se sve realizirati."

Na naše pitanje ima li u Hrvatskoj igrača koje vidi u Hajduku sljedeće sezone, izuzevši Dinamovce naravno, Jarni je ponudio prilično neočekivan odgovor. "Ne, ne vidim ni jedno kvalitetno pojačanje za Hajduk iz naše lige."

Ibričić, Subašić, Sharbini, Tomasov...? "Svatko ima svoje mišljenje, dozvolit ćete da i ja imam svoje. Mislim da u HNL-u nema takvih igrača koji bi bili za Hajduk pojačanje u sljedećoj sezoni."

U zraku je ostalo visiti pitanje kakav će Hajduk biti sljedeće sezone, ako je ove godine osvojio peto mjesto, a za njega nema pojačanja u našem prvenstvu. Odakle će Jarni dovesti igrače sa svoje liste? I kako ih platiti? Hoće li ostati itko od posuđenih iz kijevskog Dynama? Kako će dalje surađivati Jarni i Kalinić? Prodaje li se Rukavina? Gomila pitanja na koje nitko u Hajduku nema odgovor. A vrijeme ne stoji...

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!