Tenis

Nole zaustavio Karlovića

Branko Barić • četvrtak, 15.05.2008.

Ivo Karlović zaustavljen je u trećem kolu velikog turnira iz Masters serije u Hamburgu. U prilično izjednačenom meču nakon sat i pol igre svladao ga je treći igrač svijeta - Novak Đoković...

U prvom međusobnom obračunu ove dvojice tenisača bolje je krenuo Srbin koji prvi dolazi do breaka i velike prednosti. Naš tenisač ipak uspijeva odgovoriti i odvesti set do tie-breaka. Tamo Karlović s mini-breakom dolazi do prednosti 3:1, no sljedećih šest poena odlazi na stranu Đokovića, a s njima i prvi set.

Izjednačena borba nastavljena je i u drugom setu, s tom razlikom što je Nole kod 3:2 iskoristio svoju priliku za oduzimanje servisa najboljem serveru na svijetu, što se na koncu pokazalo presudnim. Ivo je imao dvije prilike za break no niti jednu nije iskoristio, pa srpski tenisač drugi set privodi kraju sa 6:3.

Da se radilo o vrlo izjednačenom meču svjedoči podatak da je Karlović ukupno izborio četiri break lopte, a Đoković jednu manje. Ponovno je 208 centimetara visoki Zagrepčanin odlično servirao, ubacivši 12 aseva uz 64 posto prvog servisa, no to nije ovog puta bilo dovoljno za sjajnog 20-ogodišnjeg Beograđanina.

Karlović je više nego solidno odradio dva velika zemljana turnira u Rimu i Hamburgu. U oba je stigao do trećeg kola, a porazit su ga uspjeli samo velikani poput Rogera Federera i Novaka Đokovića. To je jako dobra vijest za njega i hrvatski tenis uoči Roland Garrosa...

Masters Series Hamburg: Đoković (Srbija, 2) - Karlović (Hrvatska) 7:6(3), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!