Ostali sportovi

Visconti preuzeo vodstvo, Miholjević 71.

Maja Giljanović • četvrtak, 15.05.2008.

Quickstepov Giovanni Visconti nadoknadio je minutu i 52 sekundi zaostatka za dojučerašnjim liderom Francom Pellizottijem i prošavši ciljem šeste etape u grupi njih 11 koji su peloton ostavili preko 10 minuta preuzeo maglia rosu 91. izdanja Giro d'Italije...

25-godišnji je Talijan novi lider, a ispred Nijemca Matthiasa Russa kojeg unatoč identičnom vremenu šiša radi boljih plasmana u dosadašnjim etapama. Etapu je, pak, osvojio sunarodnjak mu Matteo Primo, dok je naš i Liquigasov Vladimir Miholjević 232 kilometara dugačku etapu od Potenze do Peschicija okončao na 98. mjestu i u ukupnom je poretku 71. s 12 minuta zaostatka.

Oduševljeni Visconti po proglašenju se raspričao: "Nevjerojatan je osjećaj navući lidersku majicu i pamtit ću ga do kraja života. Svom sam snagom krenuo nakon prolaznog vremena i bacio se u završnim metrima samo da bih dobio prigodu kao vlasnik maglia rose zahvaliti obitelji na žrtvama koje je tijekom ranih dana moje karijere trebalo proći".

"Odavno me smatraju talentom i lijepo je da sam napokon ostvario očekivanja svih, a ponajviše svoja i očeva". Ne gaji, međutim, nade da će slaviti i na koncu: "Bila bi to znanstvena fantastika. Prednost jest velika" (preko devet minuta nad najvećim favoritima poput lanjskog pobjednika Di Luche - danas 22., op. p.), "ali moj je cilj što dulje zadržati vodstvo i ne zanositi se".

Nakon, usprkos ovosezonskom kraćenju, najduže etape u ova tri tjedna slijedi 180 kilometara dugačka dionica od Vasta do Pescocostanza koji dosad nijednom u povijesti nije ugošćavao karavanu, a obilježit će je 9.2 kilometara dug uspon na Pietransieri.

Giro, šesta etapa:
1.Priamo (Italija, Group Navigare) 5.24.49
2.Perez (Španjolska, Euskaltel) +8
3.Trusov (Rusija, Tinkoff) +27
...
98.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) +11.57

Ukupan poredak:
1.Visconti (Italija, Quickstep) 27.14.04
2.Russ (Njemačka, Gerolsteiner) 0
3.Nardello (Italija, Androni Giocattoli) +1.22
...
71.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) +11.57
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!