Košarka

Italija: Radulović među četiri, Ukić blizu

Ivana Spahija • četvrtak, 15.05.2008.

Treći četvrtfinalni susreti doigravanja talijanskog košarkaškog prvenstva donijeli su još jednog sudionika polufinala. Radulovićev Air Avellino trećom je pobjedom nad momčadi Pierrela rezervirao mjesto među najbolje četiri momčadi, a Repešina Lottomatica Roma po drugi put je svladala Tisettantu...

Košarkaši Air Avellina ostvarili su plasman u polufinale po treći put svladavši momčad Pierrel Capo d'Orlanda. Košarkaši iz Avellina na domaćem su terenu nadigrali goste rezultatom 89:79. Iako su košarkaši Pierrela bolje ušli u susret i nakon prve četvrtine imali vodstvo od dva poena (23:25), sredinom druge četvrtine domaćini su preuzeli stvar u svoje ruke i na odmor su otišli pri +8 (45:37). Ni u nastavku nije bilo veće promjene, domaćini su u posljednjih deset minuta imali vodstvo i od 18 poena (85:67), ali su gosti iz Capo d'Orlanda do kraja susreta tek uspjeli smanjiti zaostatak na konačnih deset poena.

Odlični Devin Smith je sa svojih 35 postignutih poena (uz sedam skokova i četiri asistencije) najviše pridonio pobjedi Air Avellina. Nikola Radulović je za devet minuta provedenih na parketu u dresu pobjedničke momčadi ostvario učinak od četiri ubačena poena uz dva skoka. Od gostiju, najviše se istaknuo Charles Judson Wallace s 20 postignutih poena.

Jedna pobjeda nedostaje momčadi Lottomatice za prolaz među najbolje četiri momčadi prvenstva. Izabranici Jasmina Repeše upisali su drugu pobjedu nad momčadi Tisettante, koju su u Rimu deklasirali rezultatom 86:67. Pobjeda domaćina ni u jednom dijelu susreta nije došla u pitanje, iako su košarkaši iz Cantua ozbiljno zaprijetili sredinom druge četvrtine kada su se približili na svega četiri poena zaostatka. No, momčad Lottomatice je furioznom završnicom u posljednjih nekoliko minuta zapečatila pobjedu s 19 poena prednosti.

Prvo ime susreta je Rodrigo De La Fuente iz pobjedničke momčadi, postigao je 16 poena uz četiri skoka i dvije asistencije. Naš Roko Ukić proveo je 24 minute na parketu u dresu Lottomatice, postigao je deset poena kojima je pridodao dva skoka i jednu asistenciju. Iz momčadi Tisettante najbolji je bio Herve Toure s 14 postignutih poena.

Lega A Basket, doigravanje, četvrtfinale, treće utakmice: Air Avellino - Pierrel Capo d'Orlando 89:79 (ukupno 3-0), Lottomatica Roma - Tisettanta Cantu 86:67 (2-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!