Zimski sportovi

Philadelphia odgodila kraj

Krešimir Ferlak • petak, 16.05.2008.

Isto kao i Dallas dan ranije i Philadelphia se našla pred eliminacijom u vlastitoj dvorani. Ali, isto kao i Starsi, niti Flyersi nisu dopustili završiti sezonu bez ispaljenog metka. Slavili su sa 4:2 i osigurali petu utakmicu u nedjelju u Pittsburghu.

Za razliku od prve tri utakmice, Flyersi su u ovu ušli odlučno i kontrolirali susret od samog početka. Imali su nekoliko odličnih prilika, a prvi pogodak je stigao u devetoj minuti nakon odličnog udarca Joffreya Lupula. Nakon toga kao da se Flyersima otvorilo te su uspjeli do kraja prvog perioda postići još dva pogotka. Prvo je iz blizine zabio Daniel Briere, a nešto kasnije vrlo sličan pogodak, ovoga puta strijelac je bio Jeff Carter. Oba puta Flyersi su imali igrača više na ledu.

Drugi period je bio prilično miran, sa tek nekoliko prilika na obje strane. Vratari su se u tom dijelu igre iskazali sa nekoliko fantastičnih obrana. Flyersi su tako prilično sigurno ušli u treći period gdje ipak nakon nekoliko minuta stvari svojim pogotkom zakuhava Jordan Staal. Desetak minuta kasnije ponovno je isti napad u igri i ponovno pogodak nakon odličnog udarca Staala koji je prevario Birona. Ušlo se u neizvjesnih posljednjih pet minuta u kojima Penguinsi ipak nisu uspjeli izjednačiti, a pedesetak sekundi prije kraja Lupul svojim drugim pogotkom večeri postavlja konačan rezultat.

Ova pobjeda zasigurno će donijeti malo prijeko potrebnog samopouzdanja u redove Flyersa, ali ipak je vrlo teško očekivati da se Philadelphia može u potpunosti vratiti u ovu seriju. Pittsburgh je do sada bio savršen kod kuće, sve su utakmice pobijedili. ˝Nakon drugog perioda bila je to ona igra koju želimo. Sada moramo kod kuće odigrati kao što smo odigrali drugi i treći period ove utakmice˝, izjavio je nakon utakmice trener Pittsburgha Michel Therrien.

Flyersi se pak nadaju da bi dobru igru iz ovog susreta mogli prenijeti u Pittsburgh i nanijeti prvi domaći poraz Penguinsima u ovom doigravanju.˝Izgleda da znamo učiniti stvari zanimljivim˝, bile su prve riječi trenera Philadelphije Johna Stevensa nakon utakmice. Najbolja vijest za Flyerse, osim pobjede, jučer je bila ta da bi za petu utakmicu mogao biti spreman njihov najbolji branič Kimmo Timonen.

Nhl, rezultati, 15.5.2008:

Istočna konferencija:

Philadelphia – Pittsburgh 4:2 (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!