Tenis

Riba Veiću iz mreže

Ivor Krapac • petak, 16.05.2008.

Antonio Veić propustio je veliku priliku za svoje prvo polufinale Challengera u karijeri. Mladog hrvatskog kvalifikanta je u četvrtfinalu Zagreb Opena u tri seta eliminirao Španjolac Pere Riba, uz okretanje breaka zaostatka i dvije spašene meč-lopte u trećoj dionici...

Gotovo trosatni maratonski ogled Antonija Veića i Pere Ribe okončan je sa 7:5, 4:6 i 7:5 u korist 20-godišnjeg Španjolca, 240. tenisača svijeta. Riba je bio korak do poraza u završnici trećeg seta, sa spašenih 15:40 na servisu pri zaostatku od 5:3 i Antonijevih 30:0 na servisu za pobjedu kod 5:4, no tada se 20-godišnjaku iz Malog Lošinja, kako je i sam priznao nakon poraza, skratila ruka. Riba je to znao iskoristiti.

"Mislim da je ovo bio meč u kojem su svi mogli uživati, potpuno otvoren, a meni je nedostajalo tek malo hrabrosti kad sam se našao blizu pobjede. Šteta, polufinale je bilo 'pred nosom'", komentirao je Veić nakon meča, odajući i priznanje suparniku: "Čestitka momku, odigrao je dobro i 'potegnuo' kad je najviše trebalo."

Vezane vijesti

Nakon meč-lopti na servisu suparnika i propuštenih 30:0 na vlastitom servisu za pobjedu kod 5:4 u trećem, kraj je zapravo bio logičan, iako je Antonio u 12. gemu imao i dvije lopte za ulazak u tie-break. "Kad sam bio blizu pobjede, u glavu mi je došao jedan raniji meč u kojem nisam iskoristio sličnu situaciju, ruka se skratila i potpuno sam prepustio inicijativu na njegovu stranu", dodao je Antonio: "Nakon propuštene šanse, i dalje sam razmišljao o prilici koja je postojala."

"Odigrao sam odličan meč, ali kad izgubiš nakon dvije meč-lopte i 30:0 na servisu za pobjedu, ne možeš biti zadovoljan. Mogao sam dobiti i ljut sam što nisam", zaključio je 20-godišnji hrvatski adut, koji ipak može biti zadovoljan obavljenim u Zagrebu. Doći iz kvalifikacija do prvog četvrtfinala Challengera u karijeri nije mala stvar, a pomoći će i renkingu, uz skok od 30-ak mjesta na Entry-listi koja će biti objavljena u ponedjeljak. Naći će se oko 320. mjesta na svijetu.

Nakon što je dosad skupljao seniorsko iskustvo na Futuresima, Antonio je ovog tjedna u glavnom hrvatskom gradu saznao da je dovoljno dobar za ovu razinu. Kako je kazao, u budućnosti će igrati što više Challengera: "Idućeg tjedna imam prijavljen Futures, a nakon toga idem na Challengere. Spreman sam za ovaj nivo igre, mislim da sam to i pokazao u Zagrebu. Šteta zbog propuštene šanse za polufinale, ali što je tu je - idemo dalje, bit će to dobro."

Zagreb Open, 16.5.2008., četvrtfinale: Riba (Španjolska) - Veić (Hrvatska, Q) 7:5, 4:6, 7:5, Ferreiro (Brazil) - Vanek (Češka, 3) 4:6, 6:4, 6:3, Berlocq (Argentina, 2) - Eschauer (Austrija, 6) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!