Tenis

Federer bez po' muke do polufinala

Maja Giljanović • petak, 16.05.2008.

Četverostruki je pobjednik Hamburga i branitelj lanjskog naslova nakon pobjede u finalu protiv Rafaela Nadala kojom je Španjolcu prekinuo nevjerojatan niz od 81. uzastopna trijumfa na zemlji, Roger Federer izborio polufinale 2.270.000 eura vrijednog Mastersa...

Svjetski je broj jedan nepostavljenog Fernanda Verdasca svladao s dvaput po 6:3 i upisao okruglo 20. pobjedu u nizu na terenima Rothenbauma: Švicarac, čini se, ulazi u optimalnu formu i savršenog je timinga - Roland Garros, naime, jedini GS koji 26-godišnjaku nedostaje, započinje za manje od deset dana.

Sljedeća prepreka na putu k petom naslovu nakon 2002., 2004., 2005. i lani prvom će nositelju biti Andreas Seppi. Talijan je nakon maratonska tri sata i 15 minuta nadigrao Nicolasa Kiefera koji se s druge strane nadao postati prvi Nijemac u polufinalu Hamburga nakon Tommy Haasa prije punih 11 godina.

24-godišnjaku je susret s Federerom prvo polufinale na turnirima iz Masters serije - šteta nepotrebno potrošene energije jer 43. je igrač svijeta servirao za meč pri vodstvu 6:3, 5:3 samo da bi Kiefera vratio u igru - ovako će protiv Federera teško poravnati na 1:1 u međusobnim dvobojima nakon poraza lani u Monte Carlu (7:6, 7:6).

Zanimljiv scenarij sprema se u donjem dijelu ždrijeba: Novak Đoković je prolaz dalje izborio glatkom pobjedom uz gubitak pet gemova protiv Alberta Montanesa i samo je pobjedu udaljen od preuzimanja druge pozicije na ATP listi od Rafe Nadala. Spektakl je zajamčen jer će s druge strane mreže Srbinu biti upravo 21-godišnji kralj Roland Garrosa.

Rekordnih 147 uzastopnih tjedana na drugoj poziciji, Nadal je 310 bodova ispred Đokovića, a brani lanjskih 350, dok s druge strane Nole zarađuje s obzirom da je lani, eliminiran u četvrfinalu, osvojio 125 bodova.

Nadal je inače u zadnjem meču dana, upravo okončanom, sredio mentora i nekadašnji broj jedan (trenutno 12. igrača svijeta) Carlosa Moyu i to po četvrti uzastopni put - 31-godišnjak je posljednji put slavio prije dvije godine na Mastersu u Miamiju.

U četvrtfinalu, pak, parova Ivana Ljubičića i Robina Söderlinga zaustavila je također nepostavljena indijsko-španjolska kombinacija Paes/Robredo.

Hamburg, četvrtfinale:
Federer (Švicarska, 1) - Verdasco (Španjolska) 6:3, 6:3, Seppi (Italija) - Kiefer (Njemačka) 6:3, 5:7, 7:5, Đoković (Srbija, 3) - Montanes (Španjolska) 6:2, 6:3, Nadal (Španjolska, 2) - Moya (Španjolska, 11) 6:1, 6:3

Parovi, četvrtfinale:
Paes/Robredo (Indija, Španjolska) - LJUBIČIĆ/Söderling (Hrvatska, Švedska) 6:2, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!