Tenis

Tenisačice u večernjem terminu u Australiji

Maja Giljanović • subota, 17.05.2008.

Finale Australian Opena od sljedeće će se godine odigravati u večernjem, po lokalnom vremenu, terminu umjesto dosadašnjeg koje je gledatelje primjerice u Europi kačilo u tri sata ujutro...

Čelnici u Melbourneu su, kažu, promjenu planirali još od prebacivanja termina muškog finala koje se, naime, pokazalo kao pun pogodak jer mu od 2005. godine televizijska gledanost raste iz sezone u sezonu: "Svi pokazatelji govore u prilog pomicanja termina, ali da se australska javnost nije također izjasnila za večernje finale, ne bismo ništa mijenjali. Provedene ankete, međutim, pokazuju da Australci u golemoj većini žele završni obračun vrhunskih tenisačica pod reflektorima", objasnio je odluku direktor turnira Craig Tiley.

One se, pak, zadovoljne pa primjerice ovogodišnja pobjednica Marija Šarapova kaže: "Atmosfera u Melbourne Parku po noći je izvrsna, a ne smije se zanemariti pogodnost svježijeg zraka. Niže temperature sasvim će sigurno pogodovati još boljim predstavama nas igračica".

Win-win situacija za sve: organizatorima veći marketinški kolač od TV, radio i internet prava, igračicama humaniji vremenski uvjeti i europskim npr. gledateljima primjereniji termin (trenutno je, naime, u Melbourneu 19.30, dok je kod nas osam sati manje).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!