Tenis

Ivan i Mario u Austriji

Ivor Krapac • subota, 17.05.2008.

Ivan Ljubičić i Mario Ančić bit će aktivni i u tjednu uoči Roland Garrosa. Ljubo i Mario odradit će zagrijavanje za drugi Grand Slam turnir sezone nastupom na zemlji austrijskog Pörtschacha, obojica u statusu postavljenih tenisača...

Ivan Ljubičić je treći nositelj turnira u Austriji, a startnog suparnika još ne zna. Bit će to jedan od kvalifikanata, dok bi, ukoliko preskoči startnu prepreku, u osmini finala slijedio bolji iz dvoboja Španjolca Ivana Navarra i Amerikanca Vincea Spadeaje. Uz Ljubičića, u istoj četvrtini ždrijeba se od postavljenih tenisača nalazi i peti nositelj, Amerikanac Sam Querrey, potencijalni četvrtfinalni suparnik.

Sedmopostavljeni Mario Ančić u prvom kolu ide na Amerikanca Robbyja Gineprija, 96. na Entry listi, koji je posljednje pobjede na zemlji ubilježio još 2006. godine. Obzirom na Gineprijevo (ne)snalaženje na zemljanim terenima, Mario će imati ulogu velikog favorita u tom meču, a pobjeda bi ga odvela u osminu finala protiv jačeg iz ogleda Belgijca Oliviera Rochusa i kvalifikanta.

Ako sve prođe u skladu s renkingom, Ančića bi na četvrtfinalnoj prepreci mogao čekati drugi nositelj, Argentinac Juan Monaco, koji će na startu ići na sunarodnjaka Carlosa Berlocqa, ovog tjedna još uvijek aktivnog na Zagreb Openu.

Ljubičić i Ančić nalaze se u istoj polovini ždrijeba, uz potencijalni susret u polufinalu ukoliko i jedan i drugi dođu tako daleko. Gornji dom predvodi prvi nositelj Nikolaj Davidenko, četvrti na svijetu, kojeg u prvom kolu čeka austrijski wild-card Rainer Eitzinger. U gornjem dijelu ždrijeba nalazi se i četvrtopostavljeni Amerikanac Mardy Fish, a na startu će se sresti s Rusom Igorom Kunjicinom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!