Zimski sportovi

Starsi ponovno u punom sjaju

Ante Jukić • subota, 17.05.2008.

Hokejaši Dallasa slavili su u petoj utakmici finala Zapadne konferencije, odigranoj večeras u Detroitu, te su tako zadržali nadu za plasman u finale Stanley Cupa...

Detroit Red Wingsi su propustili i drugu meč-loptu u seriji s Dallasom, tako da će se serija još jednom preseliti u Teksas. Nakon što su u srijedu prekinuli niz od devet uzastopnih pobjeda u doigravanju, Red Wingsi su večeras doživjeli i prvi playoff poraz sezone u svojoj Joe Louis Areni.

Na krilima svoje prve pobjede u seriji, do koje su stigli u utakmici odigranoj u srijedu u Dallasu, Starsi su sjajno otvorili večerašnji dvoboj, ne dopustivši Red Wingsima da nametnu svoj ritam. Kao plod takve igre gostiju, stigao je i gol Trevora Daleya, postignut polovinom prve trećine. Tek nakon tog pogotka, Detroit je preuzeo inicijativu i počeo stezati obruč oko gola Martyja Turca. U 16. minuti dvoboja, Jiri Hudler je spretno iskoristio jednu situaciju s igračem više i poravnao rezultat.

Nastavak utakmice ponovno su bolje otvorili gosti, koji do novog vodstva dolaze preko Joela Lundqvista, u sedmoj minuti druge trećine. Iako su Red Wingsi u preostalom dijelu utakmice bili puno opasnija momčad, uputivši čak 39 udaraca prema golu Starsa, pogodak Lundqvista se pokazao kao odlučujući, budući da je Marty Turco do kraja susreta "zaključao" svoja vrata.

Osim što je sa svojim suigračima prekinuo niz nepobjedivosti Detroita u svojoj dvorani, u ovogodišnjem doigravanju, sjajni vratar Starsa imao je poseban razlog za slavlje. Bila mu je to, naime, prva pobjeda u karijeri u Joe Louis Areni, a posebno je "slatka" jer je došla u najboljem mogućem trenutku za njegovu momčad. Starsi su tako "preživjeli" i drugu biti ili ne biti utakmicu, ali za potpuni preokret trebaju im još dvije pobjede. Šesta utakmica serije na rasporedu je u ponedjeljak, u Dallasu.

NHL doigravanje, rezultati, 17.05.2008.

Zapadna konferencija - finale:
Detroit – Dallas 1:2 (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!