Ostali sportovi

Dva poraza mladih Hrvata

Ivana Strahija • nedjelja, 18.05.2008.

U dvije su utakmice na seniorskim kvalifikacijama za EP 2009 juniorski reprezentativci Hrvatske uspjeli dobiti tek jedan set. U prvom ih je kolu pobijedio Portugal, drugog je dana Izrael bio bolji.

Mladi momci Igora Šimunčića čvrsto su se držali u oba susreta u Varni, no iskustvo i očigledan bolja pripremljenost seniorskih reprezentativaca Portugala i Izraela prevladala je. Napredak u igri naših ipak je vidljiv, a utakmice će im sigurno doći dobro u njihovim vlastitim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Slika 1 od 1.

Portugal je naumio kvalifikacije otvoriti dobro, to im je i uspjelo protiv Hrvata, a najjače su im oružje bile odlične serve, u obrani besprijekoran blok, koji je vrlo efikasno zatvarao put našim smečerima.

Drugoga je dana Izraelcima bilo nešto teže. Prvi su set dobili lako, da bi ih u drugom Hrvati ipak natjerali na nešto koncentriraniju igru. Pravo je iznenađenje stiglo u trećem setu, kad se naši drže u egalu, a Žukovski odličnim blokom donosi potrebnih 2 viška. Posljednja runda pokazala je da Izraelci brzo uče, pa na servisu Netzera, koji je "ubijao" naš prijem, brzo rade 17:9, nakon toga povratka nije bilo.

Recimo samo kako mnogima u Bugarskoj nije bilo jasno kako je na tako važan turnir stigla tako mlada reprezentacija, s očitim nedostatkom internacionalnog iskustva. U posljednjem danu kvalifikacija Hrvate očekuje Bugarska, koja je do sad ubilježila dvije pobjede.

Kvalifikacije za EP, skupina E, Bugarska:
Hrvatska - Portugal 0:3 (19-25, 16-25, 17-25)
Izrael - Hrvatska 3:1 (25-15, 25-22, 24-26, 25-15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!