Nogomet

Low obrazložio poziv za Marina

Duje Mogić • nedjelja, 18.05.2008.

Joachim Low iznenadio je mnoge svojim popisom 26-orice koji konkuriraju za Euro 2008. Na njemu se nalaze tri igrača iz njemačke druge lige od kojih je najveća nepoznanica 19-godišnji Marko Marin iz Borussije Monchengladbach...

Izbornik Njemačke u ponedjeljak će povesti 26 nogometaša u trening-kamp na Mallorci gdje će isprofilirati konačni popis za Euro koji mora prijaviti Uefi najkasnije do 28. ovog mjeseca. Na španjolski otok putuje i veznjak Marko Marin, rođen u Bosanskoj Gradiški 1989. godine, koji tek treba debitirati za A-selekciju Njemačke.

Nakon što je mnogo obrva podignuto i pitanja postavljeno oko poziva 19-godišnjaku, Low je svoj izbor objasnio: "Ima nešto posebno u njemu, posjeduje nevjerojatnu kvalitetu u situacijama jedan na jedan, a takvog igrača nemamo".

Marin je, čini se, zadovoljio izbornika svojim igrama u Borussiji (dogodine u Bundesligi), te u U-21 selekciji Njemačke. No, i uz to, sam Marin je također iznenađen šansom da svoj talent demonstrira na ljetnoj pozornici kontinentalnog natjecanja. "Da mi je netko prije šest mjeseci rekao da ću se s razlogom moći nadati nastupu na Euru, rekao bih mu da je lud", kaže mladić.

170 cm visoki veznjak je siguran u svoje kvalitete koje su mu donijele poziv izbornika: "Iako će protivnici biti mnogo jači nego u drugoj njemačkoj ligi, znam da vještinom driblinga i ubojitim dodavanjima mogu pomoći bilo kojoj ekipi, pa zašto onda ne bih mogao ući i u nacionalnu vrstu", samouvjereno će Nijemac.

Inače, Low je među 26 izabrao i trojicu rekonvalescenata koji su propustili velik dio sezone- Jonesa, Odonkora i Metzeldera, da bi provjerio njihovu fizičku spremnost za predstojeći Euro. O tome Nijemac kaže:"Želim isprobati sve opcije. Zato sam pozvao jednog ili dva igrača više". Ipak, za očekivati je da će nakon kraćenja popisa netko od ove trojice Euro gledati na televiziji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!