Tenis

Ide i bez Hrvata polufinalista

Ivor Krapac • nedjelja, 18.05.2008.

Direktor Branimir Horvat ostavio je za sobom još jedno, 13. izdanje zagrebačkog Challengera. Horvat i ekipa suradnika brine se da iz godine u godinu sve izgleda iznad razine turnira ovog ranga, a ništa nije bilo drugačije ni ovog puta. Nije smetalo ni što je još jednom izostao barem jedan domaći igrač u polufinalu - unatoč tome, rijetki su u bilo kojem danu tjedna iz Sportskog parka Mladost otišli nezadovoljni...

Slika 7 od 8.
Foto: Kristijan Komarica

Iako se i sam nadao boljemu od hrvatskih aduta, Branimir Horvat ni ovoga puta nema razloga biti nesretan. Dobro uhodana momčad koja već 13. put na Mladosti otvara vrata igračima i ljubiteljima tenisa nije zakazala ni ove godine, kad se mnogo toga već može napraviti i na rutinu - ali se može i podbaciti: "Zadovoljan sam. Finale je donijelo dobar zaključak tjedna, bilo ga je lijepo za gledati, a i vrijeme je izdržalo do kraja turnira. Suradnici i ja sada možemo malo odahnuti, još jedno uspješno izdanje Zagreb Opena je iza nas."

Slika 6 od 7.
Foto: Kristijan Komarica

Nedjeljni završni dvoboj Christophea Rochusa i Carlosa Berlocqa, u kojem je Rochus opravdao ugled nekadašnjeg dvostrukog finalista na ATP turnirima (Valencia 2003., Rotterdam '06.), stavio je "točku na i" sedmodnevnog druženja s tenisačima koji uživaju na crvenoj prašini, ponekim koji ne spada u tu skupinu, a naravno, sve s hrvatskim igračima u prvom planu.

Slika 5 od 6.
Foto: Kristijan Komarica

Vezane vijesti

"Mislim da je ATP malo pretjerao s čak sedam Challengera u tjednu u kojem smo bili, zbog toga sam se pribojavao da ove godine igračka postava neće biti tako jaka", kazao je Horvat o tenisačima koji su u sedam dana za nama zaigrali u Zagrebu: "Obzirom na bogatstvo Challengera u ovom tjednu, turnir je bio vrlo kvalitetan."

Slika 4 od 5.
Foto: Kristijan Komarica

"Vidjeli smo dosta naših tenisača, pogotovo mlađih, a jedan od ciljeva turnira je uvijek pomoći im, dati im priliku da steknu samopouzdanje i bore se za bodove, otvoriti mogućnost da napreduju i stignu bliže teniskom vrhu", nastavio je direktor Zagreb Opena: "Pomalo smo razočarani načinom na koji je Roko Karanušić izgubio, od njega smo ipak očekivali najviše, no s druge strane, Veić je osvojio publiku i sve nas koji radimo na turniru svojom borbenošću i pristupom, žao mi je što nije došao u polufinale, iako je i četvrtfinalom već ostvario rezultat karijere na ovoj razini. Da je bio u polufinalu protiv Rochusa pred tv-kamerama, zasigurno bi to bio poseban doživljaj za njega."

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

"Mektić je pružio dobar otpor Berlocqu, Šiljegović je uzeo set u prvom kolu, pokazali su da vrijede i mislim da će im ovo pomoći i u daljnoj karijeri", zaokružio je Horvat ovogodišnju hrvatsku priču na zagrebačkom Challengeru: "Vjerujem da su i ostali zadovoljni, svim igračima pružili smo maksimum, koliko god smo mogli. Bilo je tek nekih pritužbi na loptice, no na to nismo imali puno utjecaja, za iduću godinu napravit ćemo što možemo da se nešto slično ne ponovi."

Slika 1 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

U odnosu na prošlu godinu, izostao je paralelni muško-ženski turnir obzirom da se, podsjetimo, lani u isto vrijeme na Mladosti u zajedničkoj organizaciji održao i ženski Zagreb Open direktorice Ive Majoli. Što se tiče Branimira Horvata, vrata su otvorena da se slična skupna organizacija ponovi i u budućnosti: "Nismo imali vremena još pričati o tome s Ivom Majoli, no s naše strane postoji volja i želja, a mislim da bi takvo što bilo i logično. Prošlogodišnji zajednički turnir bio je pun pogodak, svi su bili sretni kako je izgledalo, vidjet ćemo kakvo je Ivino mišljenje o novoj suradnji. Realno gledajući, mislim da bi ženskom turniru puno koristio isti termin s muškim."

Slika 3 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

Hoće li se zajednički muški i ženski turnir ponoviti dogodine ili neki drugi puta, tek ćemo vidjeti, no kako god ispalo, Horvatova ekipa neće previše brinuti. Zagrebački Challenger ide dalje i okreće se 14. izdanju, za 12 mjeseci, nadajmo se, i s barem jednim hrvatskim igračem u posljednja dva dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!