Zimski sportovi

Penguinsi u finale u velikom stilu

Ante Jukić • ponedjeljak, 19.05.2008.

Saznali smo i prvog sudionika finala ovogodišnjeg Stanley Cupa. Uvjerljivom 6:0 pobjedom nad Philadelphijom, Pittsburgh je večeras došao do svoje četvrte pobjede u finalnoj seriji Istočne konferencije...

Pittsburgh Penguinsi nisu, poput Red Wingsa sinoć, propustili meč-loptu u svojoj dvorani, u kojoj još nisu poraženi u ovogodišnjem playoffu. Iako su u Mellon Arenu stigli na krilima pobjede od prije tri dana, Flyersi večeras nisu imali ni najmanje šanse, te su morali priznati premoć svojim najljućim protivnicima...

Domaćini su u susret ušli odlučni i motivirani, želeći što prije završiti posao sa Flyersima, a takav pristup donio im je i dva rana pogotka, nakon kojih je večerašnji susret otišao u "jednosmjernu ulicu". Već u trećoj minuti utakmice, za 1:0 pogodio je Ryan Malone, spretnom reakcijom pred golom gostiju u situaciji s igračem više. Vodstvo Penguinsa udvostručio je Evgeni Malkin, sredinom prve trećine, a do isteka prvih dvadeset minuta nije više bilo pogodaka.

Nade Flyersa da bi možda mogli doći doći do preokreta u ovom susretu, ugasio je Marian Hossa, pogodivši za 3:0 u devetoj minuti druge trećine. Do kraja utakmice bilo je samo pitanje s koliko će se "komada" gosti vratiti u Philadelphiju, a za konačnih 6:0 pogotke su postigli Malone, kojemu je to bio drugi gol na utakmici, te Staal i Dupuis. Iako se nije upisao u listu strijelaca, dobru partiju pružio je i Sidney Crosby, upisavši dvije asistencije, a treba istaknuti i domaćeg vratara Marc-Andrea Fleuryja, kojemu je večerašnji shootout bio treći u karijeri, ako gledamo samo playoff utakmice.

Usprkos visokom porazu u posljednjoj utakmici, Flyersi će zasigurno biti zadovoljni netom završenom sezonom, u kojoj su došli do finala Istočne konferencije, nakon što su prošle godine ostvarili najlošiji skor u ligi. Penguinsi se, pak, okreću velikom finalu, a svog protivnika mogli bi doznati već sutra, kada je na rasporedu šesta utakmica finala Zapadne konferencije. Podsjetimo, Detroit Red Wingsi vode protiv Dallasa sa 3-2, te bi se sutrašnjom pobjedom priključili Penguinsima u finalu Stanley Cupa.

NHL doigravanje, rezultati, 17.05.2008.

Istočna konferencija - finale:
Pittsburgh – Philadelphia 6:0 (4-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!