arhiva

Kajmak i marmelada

Željka Malinova • utorak, 20.05.2008.

I dame šutiraju zapravo je naziv kolumne koja bi trebala biti ženski pogled na sportski svijet..a znamo svi koja je najčvršća poveznica žena i sporta...pogađate...nogometaši i manekenke...to dvoje ide zajedno kao prst i nokat, kruh i mlijeko, kajmak i marmelada.

A pošto je ovaj tjedan ionako cijeli bio u znaku nogometa, kao što to uglavnom biva, jer su svi ostali sportovi uvijek u sjeni najvažnije sporedne stvari na svijetu, onda se čini prikladnim posvetiti se njemu tj., njegovim akterima, a uz malu digresiju da se osim finala Kupa Hrvatske i Uefe puno bliže tj. u našoj metropoli prošli tjedan održavao jedan podjednako važan ako ne i važniji (a u svakom slučaju glamurozniji od uznojenih muškaraca) modni događaj.

Otud ranije spomenuti nogometaši i manekenke, jer idealno mjesto za susretanje istih su baš takvi događaji...premda...ovaj me pomalo iznenadio, čini se da su svi zamijenili uloge, pa su tako neke, očito sad već bivše, manekenke umorno zijevale u publici, druge su izigravale novinarke, dok su neki kvazi/samoprozvani nogometaši nosili revije. Karijere se mijenjaju svakih par minuta, nekima ispod imena stoji već pet zanimanja, a iznenađujuće, niti jedan faks nisu završili...

Stvarno me živciraju takve promjene i izvrnute vrijednosti, nekad se znalo kako stvari stoje. Iva Balaban bi se šepirila po pisti, Boško bi s kompićima iz šesnaesterca, odjeveni svi kao po šabloni prateći najnovije trendove talijanske gay mode, sjedio u prvom redu i podržavao svoju izabranicu poput pravog modernog homo sapiensa... i sve je bilo lijepo u svijetu. A danas, današnji nogometaši ne znaju šta su pravi modeli, već žene prsate starlete, a manekeneke, priča se, trenutno više vole menadžere nego dresove.

U skladu s novim (po mom mišljenu poremećenim) odnosima i ulogama te u duhu promjena jedna je naša poznata manekenka/starleta/novinarka/posvuduša gđica Fani Stipković izostala s prije spomenutog modnog događaja kako bi se posvetila svojoj novinarskoj karijeri (izgleda da je gđa. Gotovac bila u pravu kad je rekla da se od modelinga ovdje ne živi). Otputovala je do Milana kako bi intervjuirala, pogađate, nogometaša. Javnosti poznat kao Kaka (jer mu je puno ime u dva reda), poznati je Brazilac srušio još neke dogme o nogometašima i njihovom načinu života izjavljujući stvari poput "ušao sam nevin u brak", "poslije nogometne karijere postat ću svećenik" i sl.

Eto sve se promijenilo...i dok će Kaka provoditi vrijeme u molitvama, jedan bi naš odmetnuti branič mogao bez problema promijeniti karijeru kad već svi to rade i prošetati pistom. Naime Vedran Ćorluka posjetio nas je na par dana s novom frizurom (hvala Bogu da se ne fura na Beckhama) i titulom najzgodnije kopačke, koju svakako zaslužuje, te naravno na koljena bacio svekoliku domaću žensku javnost.

A čini se da je ludilo zahvatilo mnoge, pa tako i izbornika Bilića, koji je proteklih dana iskakao iz paštete jerbo je pozvao Sharbinija u repku (mislim, mi žene bi mu ionako sve oprostile pa predlažemo da ga se pusti na miru). On naime nije hodao cat walk, ali je zato uplovio u glazbene vode snimanjem navijačke pjesme za njegove kockaste, demonstrirajući nam tako svestranost svog talenta, u koju, iskreno, nikad nismo ni sumnjali (niti on nema ženu manekenku op.a).

A svestranost je pokazao i Niko Kranjčar kad je prije par dana sa svojim Portsmouthom osvojio kultni FA Cup. Eto došao je red i da nekoga pohvalim i napravim odmak od modnih pista...Niko je svašta proživio tijekom svoje karijere, progutao mnoga sr..., ali stisnuo je zube i odradio sve kako treba. Otišao je uz puno manje buke nego što su ih napravili neki kasniji transferi, ali je uz trud i rad daleko stigao, nije punio stupce tabloida niti radio skandale, a danas ga navodno hoće Arsenal dok on ponosno diže hrvatsku zastavu, zastavu zemlje čiji ga narod nije mazio...

Ali ne zaboravimo, Kranjčareva zastava nije jedina koja se vijorila na velikom natjecanju proteklih dana, jer ako ste dobro gledali, a vjerujem da jeste, sigurno vam nije promakla šahovnica na slavlju finala Kupa Uefa koju je ponosno podigao hrvatski stoper Ivica Križanac, o kojem se također puno pričalo jer on NIJE dobio Bilićev poziv, ali mislim da nije na nama da o tome razglabamo u trenucima kada samo možemo biti ponosni na naše momke (s manekenkama ili bez njih) i moliti Boga da je još uspjeha pred nama, prvi naravno onaj na Euru...

Eto, dosta je nogometanja za jedan tjedan, a da završimo kako smo počeli, ona manekenka spomenuta ranije je samo tjedan dana nakon razgovora s ljepuškastim Brazilcem napravila intervju s jednom poznatom novosađankom, manekenkom naravno, koja tvrdi da su talijanske veze modela i nogometaša još uvijek čvrste i nepoljuljane...pa eto, odo' ja do digića gdje se još uvijek zna tko je tko, jer oni su uvijek znali cijeniti tradiciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaI dame šutiraju
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!