Tenis

Roko razvalio Rumunjev gard

Ivor Krapac • utorak, 20.05.2008.

Roko Karanušić nije imao baš nikakvih problema u prvom nastupu u kvalifikacijama Roland Garrosa. Jedini hrvatski predstavnik u muškom kvalifikacijskom ždrijebu posve je dominirao protiv 26-godišnjeg Rumunja Catalina Garda...

Roko Karanušić je iznimno uvjerljivo opravdao ulogu sedmog nositelja i status favorita u prvom kolu kvalifikacija pariškog Grand Slam turnira. Catalin Gard, 234. na Entry ljestvici, ispraćen je sa samo tri izgubljena gema, 6:2 i 6:1, a moglo je završiti čak i nešto ranije obzirom da je Roko kod 6:2 i 5:0 propustio servis za pobjedu.

U drugom kolu Karanušiću slijedi dvoboj s 21-godišnjim Austrijancem Martinom Fischerom, 256. na svijetu. Trenutno deveti austrijski reket je na startu okrenuo minus od 6:4 i 5:2, uz dva breaka zaostatka u drugom setu, na putu do 4:6, 7:6(4) i 6:2 protiv francuskog wild-carda Jonathana Dasnieresa de Veigyja.

Roko i Fischer dosad su odigrali jedan međusobni susret, uz pobjedu hrvatskog aduta sa 6:2, 5:7 i 6:3 u završnici kvalifikacija prošlogodišnjeg izdanja dvoranskog ATP turnira u Beču.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!