Nogomet

Donadoni izabrao Cassana, Pippo ostaje kući

Ivana Spahija • utorak, 20.05.2008.

Izbornik talijanske reprezentacije Roberto Donadoni iznio je na svjetlo dana imena 24 prozvanih nogometaša - sudionika Eura 2008. Najveće iznenađenje je izostavljanje Filippa Inzaghija, umjesto kojeg će u Austriju i Švicarsku otputovati Antonio Cassano...

Napokon su poznati i talijanski putnici na Euro. Izbornik Roberto Donadoni najviše se mučio s izborom napadača te je najviše dvojbi imao oko skoro pa veterana, 34-godišnjeg Filippa Inzaghija, i 25-godišnjeg napadača Sampdorije, Antonija Cassana. Izbor je u konačnici pao na mladog Puljiza, koji se ove sezone prilično iskazao u dresu momčadi iz Genove. Inzaghi s druge strane nije pronašao mjesto u reprezentaciji unatoč činjenici da je u posljednjih sedam utakmica Serie A postigao deset pogodaka.

Uz Cassana, u napadu Azzurra naći će se legendarni Alessandro Del Piero, a tu su još nezaobilazni Toni te Di Natale, Quagliarella i Borriello. Novost u selekciji Italije je veznjak Montolivo, koji je u veznom redu zauzeo Bonerino mjesto sa Svjetskog prvenstva 2006. godine.

Donadoni je naglasio kako među ova 24 igrača nema rezervi te u Austriju i Švicarsku svi kreću kao ravnopravni, bez straha od kasnijeg "otpadanja". "Ne postoje rezerve. Ova 24 nogometaša će igrati i za mene nema druge odluke jer to ne bi bilo pošteno ni prema kome. Stavljam se u kožu sportaša i znam da ne bi bilo lijepo znati da se nalazim među 24 igrača i da se naposljetku moram vratiti kući", rekao je Donadoni, koji je ujedno produžio ugovor na mjestu vodećeg čovjeka reprezentacije te će funkciju izbornika obnašati zaključno sa Svjetskim prvenstvom 2010. godine.

Talijanska reprezentacija za Euro 2008.:

Vratari: Buffon, Amelia, De Sanctis

Braniči: Panucci, Cannavaro, Materazzi, Zambrotta, Barzagli, Chiellini, Grosso

Vezni: Camoranesi, Pirlo, Gattuso, Ambrosini, De Rossi, Perrotta, Aquilani, Montolivo

Napadači: Toni, Di Natale, Quagliarella, Del Piero, Borriello, Cassano

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!