Košarka

Vratio se Planinić, Tau u polufinalu

Branimir Korać • srijeda, 21.05.2008.

Poznati su posljednji polufinalisti španjolskog prvenstva. Tau Ceramica u trećoj utakmici nadjačala je Pamesu dok je Joventut bio bolji od Girone...

S povratkom oporavljenog Zorana Planinića, Tau Ceramica s lakoćom je slavila u trećoj utakmici protiv Pamese. U prepunoj Fernando Buesa Areni Tau je slavio 82:61 riješivši dobar dio posla već u početnim minutama kada je stvorila visoku prednost. U nastavku susreta prednost je rasla, gosti su forsirali tricu koja ih nije služila (3/24) i Spahijina momčad ušla je u polufinale.

Tiago Splitter sa 16 poena, pet skokova i pet asistencija te Igor Rakočević s 21 poenom predvodili su Tau u čijem sastavu Zoran Planinić je za 13 minuta ubacio pet poena (2/3 za dva, 0/1 za tri). Kod Pamese Dejan Milojević ubacio je 12 poena uz 12 skokova, a po deset poena dodali su Ruben Douglas i Shammond Williams. Stanko Barać za 13 minuta ubacio je šest poena (3/4 za dva, 0/1 za tri, 0/2 slobodna) uz dva skoka.

Rudy Fernandez vodio je Joventut do pobjede i prolaza u polufinale u susretu s Gironom. Joventut je u trećoj utakmici bio bolji 86:75 ostvarivši ključnu razliku u posljednjoj četvrtini u koje su momčadi ušle poravnate.

Fernandez je ubacio 24 poena uz šest asistencija, a Pau Ribas dodao je 18 poena. Kod gostiju ponovno je sjajan bio Marc Gasol s 23 poena i deset skokova te San Emeterio sa 16 poena.

Španjolsko prvenstvo, četvrtfinale:
Joventut - Girona 86:75 (2-1)
Tau Ceramica - Pamesa 82:61 (2-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!