Nogomet

Inzaghi: "Razočaran sam kao čovjek"

Ivana Spahija • srijeda, 21.05.2008.

S drugom stranom medalje, nepozivanjem u reprezentaciju, morao se pomiriti napadač Milana Filippo Inzaghi, koji je po objavi imena za Euro očekivano sasuo paljbu na izbornika Donadonija, pritom naglasivši da je najviše "razočaran kao čovjek"...

Iako su brojevi "na papiru" bili na njegovoj strani, Pippo je ipak izostao s Donadonijeva popisa i ovogodišnji Euro pratit će iz fotelje. Izborniku talijanske reprezentacije nije bilo dovoljno ni deset pogodaka koje je Inzaghi postigao u sedam posljednjih susreta talijanskog prvenstva, dok je primjerice Borriello s tri pogotka u 14 susreta dobio "zeleno svjetlo" naspram napadača Milana.

"Razočaran sam, ponajviše na razini čovjeka. U posljednje dvije godine ostvario sam pozitivan učinak, postigao sam i prvi pogodak 'nove generacije' u Napulju protiv Litve. U trenucima kada se u nogometu ne računaju samo pogoci, mislio sam da sam pokazao odanost reprezentaciji, bilo u odlascima na gostovanja bez minute provedene na travnjaku, bilo u odazivanju na utakmicu s Farskim Otocima u kvalifikacijama za Euro, koja je, kao i svaka druga utakmica, donijela tri boda našoj vrsti", razočarano će Inzaghi.

Pippo se razočarao i u odnos kojim su ga "počastili" vodeći ljudi reprezentacije, ne vodeći računa o njegovim uspjesima u crveno-crnom dresu. "Potom, tišina, bez obzira na izvedbu koju sam pokazao u Milanu na svim kontinentima, i na pogotke, kojih je 18, postignutih u zimu te u travnju i svibnju. Očito je bila dovoljna moja nesreća tijekom sezone u klubu da nisam zaslužio niti telefonski poziv da se izbriše nešto za što sam vjerovao da je zreli odnos odraslih osoba. Žao mi je što sam bio u krivu, puno sreće Azzurrima na Euru", rekao je napadač Milana.

Donadoniju već sada mnogi predbacuju izbor Cassana (i Borriella) prije Inzaghija, ponajviše zbog Pippova učinka ove sezone, ali i prijeko potrebnog iskustva. Ne treba čekati još dugo za uvjeriti se je li vodeći čovjek Azzurra donio pravu odluku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!