Tenis

Dvije Jelene u drugom kolu

Ivor Krapac • srijeda, 21.05.2008.

Dvije Jelene osigurale su nam dobre vijesti u prvom kolu ženskih kvalifikacija Roland Garrosa. Kostanić-Tošić probila se u drugo kolo pobjedom nad Poljakinjom Annom Korzeniak, dok je Pandžić bila jača od Čehinje Eve Hrdinove. Nika Ožegović doživjela je poraz...

Jelena Kostanić-Tošić našla je put do pobjede nakon slabog starta i tijesnog prvog seta protiv 19-godišnje Poljakinje Korzeniak, 199. na svijetu. Nakon po dva breaka na svakoj strani i prolaza s 8:6 u tie-breaku, Jelena je u drugom setu potpuno dominirala i dovršila meč s "kvrgom", uz konačnih 7:6(6) i 6:0.

U drugom kolu Kostanić-Tošić ide na bolju iz švicarsko-bjeloruskog susreta Emmanuelle Gagliardi i 21. nositeljice Tatjane Puček.

Jelena Pandžić probila se u drugo kolo uz preokret nakon uvjerljivo izgubljenog prvog seta, s 2:6, 6:1 i 6:4 protiv 23-godišnje češke igračice Eve Hrdinove (172.). Nakon što je prošetala drugim setom, Pandžić je u trećem mogla proći i lakše, s ranim breakom i ispuštenim vodstvom od 4:2, no break kod 4:4 pokazao se presudnim za nastavak kvalifikacijskog puta.

Druga hrvatska Jelena u kvalifikacijama već zna svoju sljedeću suparnicu. Bit će to Francuskinja Julie Coin (196.), koja je na startu s 4:6, 7:5 i 7:5 iznenadila 18. nositeljicu, Ruskinju Jaroslavu Švedovu.

Za stopostotni učinak u prvom kolu nedostajala je jedino pobjeda Nike Ožegović. Nika je pala u dva seta, sa 6:4 i 6:4 u korist 24-godišnje vodeće južnoafričke tenisačice Chanelle Scheepers, 175. na svijetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!